ЕЛ МЕДИА - направление СЕЛСКО СТОПАНСТВО ЕЛ МЕДИА - направление ЕНЕРГИЯ
ЕЛ МЕДИА - направление ИНДУСТРИЯ

ИНФРАБИЛД - Строители списание за инфраструктурно строителствогодина XII, брой 7, 2018

Обновиха централния площад в град Шипка

Обновиха централния площад в град Шипка

Официално бе открит новият централен площад в град Шипка. Шипченци бяха поздравени от кмета на община Казанлък Галина Стоянова: „Имате два прекрасни повода за празник днес.“, каза тя и посочи обновеното шипченско училище „Свети Свети Кирил и Методий“, открито официално сутринта и официлното откриване на красивия нов площад вечерта в деня на християнския празник на вярата, надеждата, любовта и мъдростта. „Това трябва да ви дава кураж, че Шипка е важна за община Казанлък.“, отбеляза Галина Стоянова.

„Всяка година се радваме на нови придобивки, което повишава качеството на живот на шипченци и прави Шипка още по-притегателно място за нашите гости.“, отбеляза в приветствието си към своите съграждани кметът на Шипка - Василка Панайотова. Тя благодари на Кмета на Казанлък и нейния екип, на авторите и изпълнителите на проекта за облагородения център на живописното планинско градче със славна история.

Пространството около монумента на площад „Иван Георгиев“ е цялостно обновено, изградени са амфитеатрално разположени тераси, изградена е нова сцена, засадена е нова растителност, монтирано е ново парково осветление, а наоколо са организирани паркоместа.

Новата зона за отдих и сцена в обновения център са изградени по проект „Архитектурно оформяне и благоустрояване на площад „Иван Георгиев“ в град Шипка“. Средствата, в размер на 150 000лв. за „дейности, свързани с благоустрояване, паркоустрояване и зацветяване на централната градска част на град Шипка“ бяха отпуснати допълнително по бюджета на община Казанлък с правителствено решение през октомври миналата година.

Строителството на обекта е по проект на фирма АПРОПО - Виолета Бакунина дарен безвъзмездно на Община Казанлък. Предстои работата по Етап 2 – изграждане на алеи и детска площадка за игри, оборудвана с площадка за шах, пейки и маси, засаждане на още декоративна растителност и обогатяване на съществуващите тревни площи.

Прелисти броя

още в рубриката

Новини