ЕЛ МЕДИА - направление СЕЛСКО СТОПАНСТВО ЕЛ МЕДИА - направление ЕНЕРГИЯ
ЕЛ МЕДИА - направление ИНДУСТРИЯ

ИНФРАБИЛД - Строители списание за инфраструктурно строителствогодина XIII, брой 1, 2019

Новият булдозер Cat® D8T осигурява по-висока производителност

Новият булдозер Cat® D8T осигурява по-висока производителност

Най-новият булдозер Cat® D8T е проектиран да премества повече материал за по-кратко време и при по-ниска цена на тон за по-бърза възвращаемост на инвестициите.

Премествайте повече материал при по-нисък разход на гориво
Новият D8T премества до 18% повече материал за час в сравнение с предходния модел при приблизително същия разход на гориво, което представлява значително повишение на горивната ефективност. При по-леките приложения потребителите могат да очакват до 11% икономии на гориво спрямо същото количество работа с предходния модел.

Голяма част от увеличението на производителността се дължи на новата автоматична 4-степенна трансмисия, разработена от Caterpillar. Силовото задвижване непрекъснато оптимизира булдозера за постигане на максимална мощност и ефективност за съответното натоварване. Не се налага операторът да превключва на по-висока/по-ниска предавка, така че оператори с различни нива на опит могат да извлекат максимума от булдозера, без да управляват смяната на предавките. Допълнителната предавка и ефективното зацепване на заключващия съединител осигуряват прецизно превключване на предавките.

Капацитетът на полууниверсалното гребло (SU) е увеличен с 19%. Благодарение на обема си от 10,3 м3 , най-голямото SU гребло в класа свършва работата с по-малко ходове. Наличните като опция патентовани „режещи ръбове за повишена производителност“ увеличават полезния товар на греблото с до 25% спрямо стандартните режещи ръбове, особено при твърда/замръзнала почва или силно уплътнени материали.

Задвижван от двигател Cat C15 ACERT™, новият D8T разполага с водеща в класа полезна мощност от kW/359 DIN. Теглителната мощност се е увеличила с до 13%. 10-процентно увеличение на въртящия момент на кормилната система, напълно автоматична трансмисия и диференциално кормилно управление се съчетават, за да осигурят най-доброто кормилно управление под товар в класа.  

Технологични решения за вашия бизнес
- Технологията Cat Slope Indicate, включена в стандартното оборудване, показва на основния дисплей напречния и надлъжен наклон на машината, позволявайки бързо и лесно ориентиране.
- Технологията Cat GRADE със Slope Assist™ се предлага като допълнително оборудване за моделите D8T с един накланящ цилиндър и осигурява базова помощ за позициониране на греблото без нужда от допълнителен хардуер или GPS сигнал. 
- Cat GRADE с 3D (допълнително оборудване) е фабрично вградена система за контрол на профилирането, която осигурява триизмерно насочване на машината при извършване както на грубо, така и на фино профилиране. Системата включва антени, монтирани на покрива, които заместват мачтите и кабелите на греблото.
- Фабричната опция за готовност за монтаж (ARO) осигурява оптимални места, скоби и хардуер за следпродажбен монтаж и опростява монтажа на системата за контрол на профилирането.
- AutoCarry™ автоматизира повдигането, за да се поддържа желаното натоварване на греблото, осигурява равномерно загребване и намалява буксуването на веригите. Работи безпроблемно с GRADE с 3D.
- Product Link™ събира данни автоматично и прецизно от всякакво оборудване – независимо от типа и марката. Данни като местонахождение, работни часове, разход на гориво, производителност, време на престой, предупреждения за поддръжка, диагностични кодове и техническо състояние на машината са достъпни онлайн чрез уеб и мобилни приложения.
- Следете информацията по всяко време и навсякъде чрез VisionLink® и я използвайте, за да вземате информирани решения, които повишават производителността, намаляват разходите, опростяват поддръжката и подобряват безопасността и сигурността на работата площадка.

Спестете от времето и парите за поддръжка
Подобно на всички булдозери Cat, моделът D8T е проектиран за лесна периодична поддръжка с решения като групирани сервизни точки и център за обслужване на нивото на земята. Новите горивни филтри с патрон, по-дългият интервал на смяна на маслото на двигателя и стандартният програмируем автоматичен реверсивен вентилатор пестят време за поддръжка. Новата ходова част за високо натоварване с удължен експлоатационен живот Cat HDXL с DuraLink™ (допълнително оборудване) предлага с до 25% по-дълъг експлоатационен живот в абразивни условия, за да намалите времето за поддръжка и общите разходи. По-здравите конструкции осигуряват допълнителна издръжливост, необходима за справяне с повишеното тегло и производителност.Елтрак България

София 1331,
тел.:02/ 8183000
факс:02/ 8083131