ЕЛ МЕДИА - направление СЕЛСКО СТОПАНСТВО ЕЛ МЕДИА - направление ЕНЕРГИЯ
ЕЛ МЕДИА - направление ИНДУСТРИЯ

ИНФРАБИЛД - Строители списание за инфраструктурно строителствогодина XIII, брой 1, 2019

Буферен паркинг ще заработи на метростанция Стадион Васил Левски

Буферен паркинг ще заработи на метростанция Стадион Васил Левски

„Нов буферен паркинг със 193 паркоместа ще заработи в средата на август тази година на метростанция Стадион Васил Левски в центъра на София. Довършителните работи по паркинга ще стартират през февруари.“ Това съобщи изпълнителният директор на Център за градска мобилност (ЦГМ) Христиан Петров.

В рамките на 6 месеца фирма Калистратов Груп ще ремонтира обекта. Той ще стане достъпен в средата на август. Подземният паркинг ще предлага и услугата Паркирай и пътувай, която представлява съчетание на ползването на лично превозно средство и безплатно паркиране срещу ползване на метрото.

В програмата за тази година е предвидено да се ремонтират още два паркинга – подземният до Централна гара, който има 73 паркоместа, както и един надземен в район Надежда.

Другите два буферни паркинга за доизграждане, предоставени с договор от Столична община на Центъра за градска мобилност, са този на бул. Сливница (МС 1) в район Люлин с 262 паркоместа и на Централна гара”(МС 6) със 73 паркоместа. За тях процедурите предстоят.

Доизграждането и стопанисването на буферните паркинги, които предлагат услугата Паркирай и пътувай, е част от цялостната политика на ЦГМ и Столичната община за насърчаване на използването на обществения транспорт. Половината от приходите от почасовото платено паркиране, които за м.г. са около 26 млн. лв., се инвестират в подобряване на условията за паркиране в града. Това са дейности като разширението на зоната, в новите „паяци“, оборудване за екипите по контрол. Близо 2 млн. лв. към момента са разпределени за ремонт на тротоари в рамките на зоната, дейност, която ЦГМ вече получи правото да изпълнява. Останалата половина от приходите от тази дейност се инвестира в изпълнението на транспортната задача, т.е. в покриване на разходите по превоза на пътниците в обществения транспорт.

Прелисти броя

  • Прелисти този брой на Списание ИНФРАБИЛД

още в рубриката

Новини

реклама