ЕЛ МЕДИА - направление СЕЛСКО СТОПАНСТВО ЕЛ МЕДИА - направление ЕНЕРГИЯ
ЕЛ МЕДИА - направление ИНДУСТРИЯ

ИНФРАБИЛД - Строители списание за инфраструктурно строителствогодина XIII, брой 1, 2019

Стротех Инженеринг представя багер Hyundai HX130LCR за градската среда

Стротех Инженеринг представя багер Hyundai HX130LCR за градската среда

Новата HX серия багери на Hyundai вече има своя компактен, но мускулест представител. Моделът HX130LCR е 13-тонна машина, притежаваща силата, мощта и производителността на по-големите си събратя, съчетана по отличен начин с висока прецизност на управление, нисък разход на енергия и компактни размери, позволяващи работата на машината в изключително претенциозната градска среда. Този компактен модел притежава почти нулев радиус на въртене - дизайн, който прави машината незаменима при изкопи в ограничени и тесни пространства. HYUNDAI HX130LCR покрива най-високите изисквания на клиентите и се превъща в лидер на работната площадка за фирми, работещи в сферата на комуналното строителство.

HX130LCR е с грижа за екологията: 90% по-ниски емисии на вредни газове от своите предшественици; 9% по-висока енергийна ефективност и производителност при изкоп и товарене на камион; 5% по-нисък разход на гориво. HX130LCR притежава усъвършенствана система за подобряване разхода на гориво. Тя включва нововъведения, спомагащи за максималната производителност: ECO Gaude позволява на оператора да настрои оптимално икономичен и екологичен режим на работа; IPC- интелигентен контрол на мощността. Контрол върху използването на гранични стойности на мощността без нужда; NVP- Нова система за контрол на дебита; AFC-контрол на дебита при работа с прикачни съоръжения; Нова охладителна система с увеличен въздушен поток; Подобрен работен цикъл.

Екологичен, икономичен високопроизводителен 4 цилиндров двигател Perkins с мощност от 55 kW е интегриран в машината. Основaта на хидравличната система е сдвоена аксиално бутална помпа с дебит 252 l/min и налягане 350 bar. Съвместимостта на тези две важни системи доставя висока мощност и прецизност при работа на багера.

Отличава се с надеждност и здравина, постигнати с: усилен охлаждащ модул; усилени пинове и конструкция на кофата; защитени маркучи за високо налягане; модерни технологии и комфорт на оператора: Hi-mate (система за дистанционно проследяване и мониторинг). Системата е стандартно интегрирана във всички модели на Hyundai от серия HX.

Програмата позволява локация на строителната техника във всеки един момент, като координатите и движението на машините се засичат чрез сателитна връзка и се предават чрез интернет достъп. Системата е свързана с компютъра на машината и постоянно дава информация за разход на гориво (моментен, среден, дневен), работни параметри на техниката, нива на охладителна и хидравлична течност, температури. Всяко отклонение на стойностите се регистрира и системата алармира за това. Програмата дава възможност за запаметяване на нужните параметри на електронен носител или принтирането им на хартия. Информация за разходи на гориво, сервизни интервали, грешки и работни стойности се съхранява и е достъпна за визуализация. Системата на Hyundai Hi-mate за мониторинг чрез използване на GPS-сателитна технология позволява лесно проследяване на работните функции на машината, диагностика на някои от основните възли, обучение на операторите и оптимизация на разхода на гориво. Системата може да бъде управлявана както чрез персонален компютър така и през GSM устройство.

Регулируема, ергономична седалка с въздушно окачване предоставя нужното удобство на оператора. Цветен 8 inch, touch screen монитор, предоставящ всякаква необходима информация за състоянието, работните параметри и функционалността на машината. Дисплеят позволява настройка на различните режими на работа на двигателя и на хидравличната система. Сервизното меню записва и показва всяко отклонение на стойностите на експлоатационните параметри. Създаден е лесен достъп чрез монитора до файлове с инструкцията на експлоатация на машина. За комфорта на оператора са интгрирани Bluetooth система, климатроник с възможност за автоматично регулиране на температурата, многофункционална аудио система. AAVM система от камери за 360о наблюдение на работния периметър на машината, даваща на оператора поглед над работната площадка. Системата издава звуков сигнал при доближаване на обект. Изключителният дизайн на машината позволява бързо и удобно сервизиране на всичките и възли.

Прелисти броя

  • Прелисти този брой на Списание ИНФРАБИЛД

още в рубриката

Новини

реклама