ЕЛ МЕДИА - направление СЕЛСКО СТОПАНСТВО ЕЛ МЕДИА - направление ЕНЕРГИЯ
ЕЛ МЕДИА - направление ИНДУСТРИЯ

ИНФРАБИЛД - Строители списание за инфраструктурно строителствогодина XIII, брой 1, 2019

Челни товарачи за специално приложение ZW180-6 и ZW220-6 от Hitachi

Челни товарачи за специално приложение ZW180-6 и ZW220-6 от Hitachi

За да отговори на нуждите на своите европейски клиенти, Hitachi представи пакет за обработка на отпадъци за своите универсални челни товарачи ZW180-6 и ZW220-6. Той включва пакет от допълнителни опции за защита на оператора и главните компоненти, повишавайки безопасността и издръжливостта на машината и намалявайки до минимум непланираните престои и разходите за поддръжка. В допълнение към обработката на отпадъците новият пакет е подходящ и за приложения в горското стопанство, както и при дейности по разрушаване.

За допълнителна защита от падащи отломки челните товарачи са оборудвани със здрави предпазители на фаровете и стоповете. Специални защити на колелата предпазват от увиване на материали около мостовете. Предпазители от стоманени спираловидни маркучи защитават хидравличните маркучи на стрелата и цилиндрите. Предвидени са и предпазителите на хидравличните цилиндри на товарачната уредба, които предотвратяват натрупване на материал между цилиндрите и предната част на рамка. Допълнителна защита в зоната на шарнирната връзка защитава важните компоненти, като трансмисията и ръчната спирачка от повреда поради паднали отломки. Специална противопрахова решетка с много фини отвори и автоматичен реверсивен вентилатор предпазват радиатора от задръстване при работа в силно запрашни среди.

Пакетът за обработка на отпадъци включва и устройство за предварително почистване за елиминиране на прах и замърсявания към двигателя, което също удължава експлоатационния живот на въздушния филтър. За допълнителна издръжливост и безопасност собствениците могат да избират и пакет от допълнителни защити на предното стъкло, цилиндрите на кофата и системата за задвижване.

Благодарение на ниските нива на консумация на гориво, челните товарачи на Хитачи предлагат изключителни експлоатационни характеристики без да се прави компромис с ефективността. Съвместимият с ЕС Етап IV двигател не изисква филтър за твърди частици, което отново намалява разходите за поддръжка.

Системата за селективна каталитична редукция (SCR), създадена за съвместимост с емисионните изисквания на ЕС Етап IV, намалява въздействието върху околната среда на челните товарачи. SCR системата впръсква урея в отработените газове, за да намали азотния оксид от емисиите.

Петстепенната трансмисия предоставя повишена производителност и ефективно използване на горивото по време на движение и работа.

ZW180-6 и ZW220-6 са сред най-безопасните машини в своя клас. Те предлагат отлична видимост с панорамен изглед на 360° от просторната кабина и камера за обратно виждане. Препозиционирането на шумозаглушителя и на въздушния филтър и широките огледала също подобряват обратното виждане. Операторите ще усетят изключително ниски нива на шум вътре в кабината, благодарение на подобрена звукова изолация.

Опционалната система за управление с джойстик (за ZW220-6) осигурява отлична работа и изключителен контрол. Кабината разполага с голям мултифункционален дисплей, на който се изобразява цялата важна информация и по този начин се улеснява в максимална степен оператора.

Продуктовият мениджър за челни товарачи на Hitachi Construction Machinery (Europe) NV Vasilis Drougkas каза: “Ние внедрихме този пакет за моделите ZW180-6 и ZW220-6, за да отговорим на специфичните нужди на всяко приложение, където има висок риск от падащи отломки. Той повишава издръжливостта на стандартните модели в прашни среди и предпазва компонентите от повреди, в резултат на което се осигуряват надеждна работа, намалени престои и по-ниски разходи за поддръжка“.

Прелисти броя

  • Прелисти този брой на Списание ИНФРАБИЛД

още в рубриката

Новини

реклама