ЕЛ МЕДИА - направление СЕЛСКО СТОПАНСТВО ЕЛ МЕДИА - направление ЕНЕРГИЯ
ЕЛ МЕДИА - направление ИНДУСТРИЯ

ИНФРАБИЛД - Строители списание за инфраструктурно строителствогодина XIII, брой 1, 2019

Роланд Трейдинг представя най-новите продукти на Mecalac

Роланд Трейдинг представя най-новите продукти на Mecalac

Mecalac Construction Equipment UK Ltd – производител на компактни машини, показа редица модели от своето водещо в индустрията продуктово портфолио на изложението за техника под наем - 2019 Executive Hire Show, което се проведе в Ricoh Arena, Coventry на 6 и 7 февруари тази година.

Заедно с новия дъмпер 6MDX с цялостна кабина и странично изсипване, Mecalac изложи на щанда си своя модернизиран ръчноводим валяк MBR-71 и двубандажния валяк за уплътняване TV-1200. Всеки модел е конструиран, за да предостави на операторите надеждно и устойчиво решение.

Дъмперът 6MDX е перфектната комбинация от стилен дизайн и впечатляваща функционалност, отговаряща на стандартите за безопасността на обекта. Машината е с оперативно тегло 6000 kg и максимална скорост 28 km/h, като операторите залагат на бързите операции, изключителната маневреност и най-добрата в класа производителност.

Високоефективен 3.4 литров, IIIB-съвместим двигател Perkins 854 с мощност 55kw, генерира въртящ момент от 424Nm, докато DPF филтъра за последваща обработка на отработените газове, отговаря на международните стандарти за емисии.

Допълнителните характеристики включват спирачки от следващо поколение, задвижвани от основната хидравлична система, даващи усещане за по-голяма сигурност на оператора, а заедно с изцяло новия дизайн на контролното табло допринасят за по-високата безопасност при работа.

Специално разработен за уплътняване на фракции и асфалтови смеси, еднобандажният валяк MBR-71 е особено подходящ за приложения като ремонт на пътища, за тротоари, велосипедни алеи и детски площадки. Неговата доказана конструкция предоставя превъзходен баланс, осигурявайки висока маневреност в тесни пространства.

За 2019 г. валякът е проектиран наново и вече има хидростатично задвижване, заедно с други допълнителни инженерни модернизации. Премахването на съединителя и ремъците води до по-малко изисквания за поддръжка, докато увеличението с 35% на вместимостта на водния резервоар значително повишава работния диапазон.

Преместването на работните бутони върху ръкохватката за управление ще осигури по-безопасна и по-ергономична работа. Като допълнение е и новата ръчна спирачка с пружинно активиране и с хидравлично освобождаване, която се задейства при загуба на налягане, като по този начин се увеличава максимално безопасността на оператора.

Моделът TV1200 е доказан фаворит за професионалистите, които отдават под наем строителна техника по цял свят и е един от най-здравите двубандажни валяци на пазара. Освен със солидна конструкция, която издържа на натоварването при работа под наем, новият модел с двигател с водно охлаждане гарантира изключителна производителност като се намалява броят на работните цикли на валяка.

Спецификацията включва барабани с ширина 1000 mm, оперативно тегло от 2925 kg, статично линейно натоварване 12.18 kg/cm и честота на вибрациите в минута от 2880 и 3360.

Пол Макферсън – директор продажби и маркетинг за Обединеното Кралство в Mecalac CEUK, коментира: „Представяйки се на най-известното изложение за отдаване под наем на машини и оборудване в UK, ние гледаме напред и показваме нашите най-нови продукти, модернизации и технологии на 2019 Executive Hire Show. Да бъдеш част от изложението осигурява перфектна платформа за споделяне на вълнуващи планове за бъдещето.“

За повече информация относно портфолиото за компактни строителни машини и оборудване от Mecalac посетете сайта на компанията или се обърнете към фирма Роланд Трейдинг – Вашият дилър на Mecalac машини за България.

Прелисти броя

още в рубриката

Новини