ЕЛ МЕДИА - направление СЕЛСКО СТОПАНСТВО ЕЛ МЕДИА - направление ЕНЕРГИЯ
ЕЛ МЕДИА - направление ИНДУСТРИЯ

ИНФРАБИЛД - Строители списание за инфраструктурно строителствогодина XIII, брой 1, 2019

Amiblu Полша откри нова производствена зала за стъклопластови (GRP) фитинги

Инвестицията от 4 милиона евро ще превърне завода в Dąbrowa Górnicza в главен производствен център за сложни изделия от стъклопласт в Европа, създадени с максимална ефективност и гъвкавост, тъй като е обърнато особено внимание върху оптимизацията на вътрешните процеси, подобрението на безопасността на работното място и създаване на ергономични условия за труд. Увеличението на производствения капацитет (с 1500 m²) съвпадна с още една важна дата: 15-та годишнина на завода.

Преди около година Amiantit Europe и HOBAS се сляха и се превърнаха в Amiblu като в резултат групата вече разполага с два завода, но изгражда и нова производствена зала. „В съответствие с бизнес концепцията на Групата Amiblu всеки завод е или ще бъде специализиран и оборудван да покрие определен производствен обхват. Заводът в Dąbrowa Górnicza ще се превърне в основен производствен център за фитинги в Европа. Това разширение и реорганизацията на нашата работа ще ни позволят да се справим с повишения брой поръчки на време- и трудоемки елементи като кладенци, резервоари, сводове и др.“ - коментира Пьотр Стржельчик, управител на завода.

„Oборудването в новата зала включва машина за водно рязане, чрез която за кратко време и без вдигане на прах се създават прецизно изрязани елементи за последваща обработка. По този начин може да се намали броят служители, необходими за процеса на рязане, а работните условия да направим по-модерни и удобни. Освен това оборудвахме залата и с други необходими производствени средства: централна система за изсмукване на прах, производствени кутии, оборудвани с всички необходими съоръжения (като местни източници на сгъстен въздух и електричество), механичен трион, нови ръчни инструменти и ролкова система. Особено внимание беше отделено на оптимизирането на всички работни процеси и подобряване на безопасността и ергономията на работното място“, допълва г-н Стржельчик.

В момента се работи по развитието и на завода в Gdańsk, включващо изграждане на офиси и социални пространства, разширяване на лабораторията и внедряване на нова, подобрена производствена линия за некръгли тръби.

Прелисти броя

  • Прелисти този брой на Списание ИНФРАБИЛД

още в рубриката

Новини

реклама