ЕЛ МЕДИА - направление СЕЛСКО СТОПАНСТВО ЕЛ МЕДИА - направление ЕНЕРГИЯ
ЕЛ МЕДИА - направление ИНДУСТРИЯ

ИНФРАБИЛД - Строители списание за инфраструктурно строителствогодина XIII, брой 1, 2019

Постоянно усъвършенстваме и обогатяваме фирменото си портфолио

Разговор с Димитър Киров, мениджър продажби на Електра помп

Постоянно усъвършенстваме и обогатяваме фирменото си портфолио

Г-н Киров, бихте ли казали как се развивате последните години? Споделете за фирмени новости и акценти от дейността Ви.
През изминалите две години поддържаме стабилен ръст и се опитваме постоянно да усъвършенстваме и обогатяваме фирменото си портфолио. Това в голяма степен се дължи и на нашите надеждни партньори – италиански производители на помпи и помпено оборудване, които в последните години представиха на пазара много нови серии продукти. Стараем се да поддържаме големи складови наличности, за да отговорим на нуждите на нашите клиенти. Екипът ни се увеличи с 3 души, което спомага за по-добрата организация на дейността. Сервизната ни база търпи непрекъсната модернизация, през 2018 г. закупихме нов универсален струг и хидравлична преса. Сертифицираният ни стенд за изпитания вече е оборудван с честотен регулатор, чрез който можем да тестваме отремонтираните помпи и електродвигатели в голям диапазон.

Освен ремонта, търговската дейност на дружеството е другото основно направление, което се стремим постоянно да развиваме. През последните години имаме изпълнени много доставки на помпи за големи клиенти от индустрията, селското стопанство, ВиК дружества и др. Предлагаме също така и монтаж на доставяните от нас продукти, както и тяхната автоматизация чрез апаратура и технологии на водещите марки в бранша.

Представете нови продукти и решения, с които сте обогатили портфолиото си.
Както споменах по-горе, нашите партньори от Италия разработиха много нови продуктови серии, които ние вече предлагаме на българския пазар. Така например SAER Elettropompe - Италия представи пълна гама циркулационни помпи за ОВК с мощности от 0,25 кВт до 90 кВт и присъединителни размери от DN25 mm до DN150 mm. Разширена бе и гамата вертикални многостъпални помпи SAER МК, като с най-новите модели постигаме напори до над 390 м. и дебит до 110 м3/ч. Другият ни основен партньор – италианският производител на помпи, миксери и аератори за отпадни води – FAGGIOLATI PUMPS, разработи две нови серии потопяеми помпи – серия Н – високоефективни помпи с висок КПД и серия J – помпи, оборудвани с патентованата режеща система KUT-ALL. В последните години нашата компания изпълнява доставка и монтаж на системи за обработка на вода – филтрация, омекотяване, UV дезинфеция и др. Така също доставяме и монтираме пречиствателни станции за битови отпадни води.

Бих искал да акцентирам и върху последните разработки на останалите фирми, с които работим: – Matic – производител на електрически поплавъци, релета за контрол на помпи, електронни пресостати и ел. табла, SEF Pumps – производител на самозасмукващи помпи с гъвкаво работно колело, Planus – производител на помпени системи с дробилка за отпадни води, но няма да ни стигме времето. Читателите на списанието могат да получат повече информация на нашия корпоративен сайт или ако се свържат с нас директно.

Как планувате развитието си в бъдеще? Върху какво ще се фокусирате, с оглед на пазарните тенденции?
Както и досега фокусът ни е в предлагането на качествени продукти и решения, като се разграничаваме от чисто търговско дружество. Нашата визия е да предложим на клиентите си освен доставка на продукт, така също и монтаж и автоматизация, гаранционен и следгаранционен сервиз и при необходимост абонаментна поддръжка.

С оглед на пазарните тенденции и тъй като продуктовата ни номенклатура включва всички видове помпи и аксесоари – както за промишлено приложение, така и за битови нужди, сме планирали разработката на онлайн магазин, в който ще предложим лесен и бърз начин за избор и поръчка на всички видове продукти. Надявам се до месец април да сме готови и магазинът да работи.

В дългосрочните ни планове влиза и разширяване на екипа ни от специалисти. Възнамеряваме да назначим търговски представител в столицата.