ЕЛ МЕДИА - направление СЕЛСКО СТОПАНСТВО ЕЛ МЕДИА - направление ЕНЕРГИЯ
ЕЛ МЕДИА - направление ИНДУСТРИЯ

ИНФРАБИЛД - Строители списание за инфраструктурно строителствогодина XIII, брой 2, 2019

Перфектно поддържани тревни площи с косачките на STIHL

Перфектно поддържани тревни площи с косачките на STIHL

Инстинктивно се чувстваме добре, щом усетим аромата на прясно окосена трева. Причина за позитивното влияние на тревата е в непрекъснатия є растеж. За да бъде жизнена, тя се нуждае от достатъчно слънчева светлина, вода и хранителни вещества в комбинация с непрекъсната поддръжка на тревната площ.

За тази цел STIHL Ви предлага богат асортимент подходящи косачки с различни елементи на оборудване. Към тях спадат ръчно водени бензинови, акумулаторни или електрически модели косачки, комфортни райдери и трактори за косене или автоматични косачки роботи iMow.

Предизвикателствата при поддръжката на тревни площи са толкова многостранни, колкото са и изискванията на потребителите към техните косачки. Освен основните критерии, като големината на площта за косене и формата на задвижване, нуждите са много индивидуални. До колко е важен комфортът при косене? Каква е предпочитаната ширина на косене? Тревната площ да има ли типичен английски дизайн на ивици? Използва ли се кош за събиране на тревата или тя се мулчира?

Бензиновите косачки STIHL се отличават с висока производителност при косене, дълъг живот и голямо разнообразие от модели. Представяме Ви предлаганите у нас серии бензинови косачки STIHL с техните характеристики:

Моделите от серия 2, оборудвани с ефективен двигател и стабилен корпус от стоманена ламарина, предлагат добра производителност при косене и събиране на окосената маса. Част от тях имат и 1-скоростен колесен механизъм. Уредите от тази серия са много подходящи за използване на средно големи и големи тревни площи.

Косачките от серия 4 с устойчив на удари корпус от висококачествена пластмаса се отличават със стабилност, маневреност и обмислени елементи на оборудване. Благодарение на ширините на косене от 41 или 46 сm те са оптимални за поддръжка на тревни площи със средна големина.

В серия 5 се представят модерни универсални модели, които съчетават компактност с висока мощност. Потребителите ценят ширината на косене от 43 сm подходяща за използване предимно на площи със средна големина.

Висококачествени материали, иновативни технически детайли и превъзходни резултати при косене определят моделите от серия 6. Многобройни акценти в оборудването, напр. комфортна моно-ръкохватка или съединител нож-спирачка, се грижат за висок комфорт при бързото напредване с работата.

Към специалната серия R спадат мултифункционални косачки и уреди със странично изхвърляне на окосената маса. 3-колесните мултифункционални косачки са и много повратливи при работа на тесни пространства. Подходящи области за употреба са нередовно косени поляни, тревни площи с много дървета или затревени крайпътни участъци.

Аксесоарите за бензиновите косачки STIHL ги допълват с практични допълнителни функции или оптимизират работата им в специална околна среда. Напр. с помощта на предлаганите като опция набори за мулчиране много косачки стават мултифункционални. Така окосената маса може или да бъде отведена ефективно в коша за трева или да се използва за мулчиране, т.е. естествено наторяване. Когато мулчирате тревната площ, є връщате обратно нужните минерални хранителни вещества по екологичен начин, тъй като окосената трева пада директно на окосения участък като богата на хранителни вещества тор.

Обърнете се към най-близкия до Вас дилър на STIHL за компетентна консултация при избора на най-подходящия за Вашите нужди и цели на употреба уред.АНДРЕАС ШТИЛ