ЕЛ МЕДИА - направление СЕЛСКО СТОПАНСТВО ЕЛ МЕДИА - направление ЕНЕРГИЯ
ЕЛ МЕДИА - направление ИНДУСТРИЯ

ИНФРАБИЛД - Строители списание за инфраструктурно строителствогодина XIII, брой 2, 2019

Благоевград с обновен градски площад

Благоевград с обновен градски площад

Пеещи фонтани, места за отдих и обновен облик на площад „Георги Измирлиев“ посрещат жители и гости в Благоевград. Заместник-председателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов и кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов официално откриха обновения и ремонтиран площад.

„През последните 7-8 години Общината реализира десетки проекти за стотици милиони лева финансирани през еврофондове и национално финансиране. Това нямаше как да бъде възможно без успешна държавна политика. Тук е мястото да благодаря на правителството в лицето на премиера Бойко Борисов, на Цветан Цветанов,като представител на законодателната власт и част от политическото ръководство, на МРРБ като управляващ орган и на изпълнителите по проекта и екипа на Община Благоевград. Това е един много труден проект, в който имаше доста трудности, доста предизвикателства. Работеше се под голямо напрежение, но важното е че успяхме. Както се казва всичко е добре, когато свърша добре. Благодаря и на хората, без които нямаше как да стане възможен ремонтът на площада. Няма как да ремонтираш нещо, ако го няма. Искам да благодаря на тези, които преди повече от 30 години изградиха целия този комплекс, на хората които с много труд и усилия, създадоха и дадоха началото на европейската визия на Благоевград. Благодаря лично на кмета Лазар Причкапов, на инж. Захари Донев, на всички онези, които взеха участие в изграждането на площада. Началната идея на проекта беше да не се наруши по никакъв начин художественото и архитектурно решение на покойните архитект Агура и Баров. И се радвам, че успяхме, защото през всичките тези години, площадът и комплексът станаха символ на Благоевград, а един символ не трябва да се променя. Проектът, който реализирахме, е пример за последователност, приемственост и надграждане“, каза в част от словото си кметът д-р Камбитов.

Кулминация в програмата бе пускането на фонтаните - красиво изпълнение на водата, съчетано с цветове и в такт с музиката.

Прелисти броя

още в рубриката

Новини