ЕЛ МЕДИА - направление СЕЛСКО СТОПАНСТВО ЕЛ МЕДИА - направление ЕНЕРГИЯ
ЕЛ МЕДИА - направление ИНДУСТРИЯ

ИНФРАБИЛД - Строители списание за инфраструктурно строителствогодина XIII, брой 2, 2019

Кръгла маса на БАВ за устойчиво управление на дъждовните води

Кръгла маса на БАВ за устойчиво управление на дъждовните води

На 21 март, в рамките на събитието Седмица на водата 2019, се проведе Кръгла маса на БАВ на тема „Устойчиво управление на дъждовните води“. Темата на Кръглата маса на БАВ, за управлението на дъждовните води, е свързана както с опазването на природните води, така и с предприемането на превантивни мерки за минимизиране щетите от евентуални наводнения и оценка на риска от такъв вид природни бедствия.

Събитието се проведе в зала „Сутерен“ в сградата на Министерство на околната среда и водите (МОСВ) и бе открито от зам.-министър Красимир Живков.

Участник в събитието бе Илияна Тодорова, директор на дирекция „Управление на водите“ в МОСВ. Инж. Иван Иванов, председател на БАВ посрещна представителите на ведомството и участниците във форума.

Партньор на БАВ в рамките на събитието бе Пайплайф България.

Презентации по темата на кръглата маса направиха проф. д-р инж. Димитър Аличков, член на УС на БАВ и ръководител катедра в УАСГ, доц. д-р Ирена Илчева от Националния институт по метеорология и хидрология към БАН, и инж. Николай Куюмджиев, член на УС на БАВ и представител на Пайплайф България. Модератор на кръглата маса бе доц. Аличков.

Инициативата е част от Седмица на водата 2019, 2019, заедно с Фотоконкурс на БАВ „Няма нищо по-хубаво от дъждовното време”. Събитията на Българска асоциация по водите се осъществяват с голямата подкрепа на МОСВ, заедно с Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС). Също на 21 март, в галерия „Червената точка” в София, се проведе и официалната церемония по награждаване на победителите във Фотоконкурса. Кадрите от конкурса могат да бъдат разгледани и на фейсбук страницата на Българската асоциация по водите.

Прелисти броя

  • Прелисти този брой на Списание ИНФРАБИЛД

още в рубриката

Новини

реклама