ЕЛ МЕДИА - направление СЕЛСКО СТОПАНСТВО ЕЛ МЕДИА - направление ЕНЕРГИЯ
ЕЛ МЕДИА - направление ИНДУСТРИЯ

ИНФРАБИЛД - Строители списание за инфраструктурно строителствогодина XIII, брой 2, 2019

Стротех Инженеринг представя новите машини на Kramer

Стротех Инженеринг представя новите машини на Kramer

В края на миналата година известната германска марка Kramer обяви официално пускането в производство на две нови машини. Така продуктовата гама на марката се доближава с едно стъпало до товарачите от тежките класове, като същевременно запазва най-силните черти на своите продукти - компактност, икономичност, надеждност. Редом с иновативния изцяло електрически челен товарач вече се нареждат две големи машини с обем на кофата 1,15 и 1,55 m3.

8115 е част от средния сегмент в гамата на марката и е основен представител на така наречената 8-ма серия. Тук отново се наблюдава запазената марка на Kramer - несъчлененото шаси, което oсигурява еднаква товароподемност в завой и при движение напред, както и много малък радиус на завой и високо ниво на стабилност. Таварачът е с кофа от 1,15 до 1,8 m3 обем, в зависимост от теглото на работния материал. Новият концептуален дизайн на кабината осигурява отлична видимост във всички посоки и в същото време така важната сигурност. Съвкупността от тези факти прави 8115 една от машините в този клас с най-висока ефективност.

8155 – новакът, на който се възлагат най-големи надежди, за да се превърне в новия флагман на марката. Товарачът, разработен, за да покрие нуждите и на най-претенциозния клиент. 8155 впечатлява с интересен дизайн, сложни елементи и технологични иновации. Продуктът се предлага с два варианта за двигатели 3.6 L /100 kW и 4.1L/115 kW, кофа с обем 1,55 до 2,1 m3 и недостижимата до момента при тези класове машини гранична товароподемност от 6100 кг. Отново – несъчленено шаси, константна товароподемност, отлична маневреност, икономичност и висока надеждност.

Kramer предоставя на своите клиенти избора за дължина на стрелата, както и за различна кинематика, което позволява използването на машината в различни по вид приложения и изпълнява изискванията на клиента, когато има нужда от по-високо разтоварване.

Всички челни товарачи на марката са оборудвани стандартно с хидравличен бързосменник, така Kramer улеснява окачването на различни прикачни съоръжения. Трите варианта на управление на задвижващите 4 колела също изпълняват изискванията на всяка апликация.

Производителят дава възможност за бюджетиране на машината, като бъде изключен вариантът “Рачешки ход“.

Именно това управление и несъчленената рама правят машината много маневрена и в същия момент є позволява да запазва товароподемността си при завой и да предоставя така важните сигурност и стабилност. Тази система е уникална за марката Kramer.

Комфортна работна среда с новите представители на Крамер - ергономичното разположение на работните органи, уредите за управление и приборите за следене параметрите на машината, са основен фактор за намаляване стреса и напрежението в процеса на работа на операторите. Крамер се е справил отлично с тези елементи. Лекотата на управление на функциите, съчетано с отличната видимост в новата кабина на 8155, оставят далеч назад конкурентите в графа комфорт. 8155 може да бъде използван и като земеделски трактор, тъй като всички системи, използвани в земеделските машини, се предлагат като опционално оборудване за модела.

За поредна година немската компания доказа, че неслучайно е водещ производител в гамата на строителни товарачни машини малък и среден клас. Дългогодишният опит и експертиза на инженерния и технически персонал на KRAMER заслужават първенството в класациите, а надеждността и безупречното качество, съчетано с иновативни технологии и висока производителност, са най-подходящите думи за описание на техниката на марката KRAMER.

Като най-бързо развиващата се компания в търговията със строително оборудване, Стротех Инженеринг е горда да представлява световна марка, еталон за качество и надеждност като Kramer. Доверието на компании като Hyundai CE, Kramer, Weber mt, Keestrack, Indeco към Стротех Инженеринг недвусмислено показва защо българската фирма е в челнaта тройка на търговци на строително оборудване в страната.

Прелисти броя

още в рубриката

Новини