ЕЛ МЕДИА - направление СЕЛСКО СТОПАНСТВО ЕЛ МЕДИА - направление ЕНЕРГИЯ
ЕЛ МЕДИА - направление ИНДУСТРИЯ

ИНФРАБИЛД - Строители списание за инфраструктурно строителствогодина XIII, брой 2, 2019

Фокусът на Про Маш към момента е пускането на две нови асфалтови бази

Разговор с Филип Козовски, търговски мениджър на Про Маш

Фокусът на Про Маш към момента е пускането на две нови асфалтови бази

Г-н Козовски, Про Маш е доставчик на продукти и решения за пътната инфраструктура. Бихте ли разказали повече за предлаганите марки, с които на практика затваряте цикъла – от производството на асфалтови смеси, бетон, добавките за асфалт и машините за обработка и полагане?
От края на деветдесетте Про Маш се занимава с доставката, монтажа, пуска и поддръжката на асфалтови бази, като основен партньор в това направление е фирмата, която представляваме – МАРИНИ, водещ световен производител на асфалтови инсталации. В момента в България работят успешно 23 асфалтосмесители МАРИНИ с производителност от 80 до 320 т/час., и предстои пускът на още две бази. По-голямата част от тях са окомплектовани с инсталации за рециклиране и инсталации за производство на емулсии. Благодарение на системите за управление, които следят технологичния процес, се осигурява надеждна работа на оборудването и прозрачна информация за оценка на оперативно-икономическите данни. Дългогодишният опит, натрупан от специалистите на МАРИНИ, предоставя новаторски и икономични решения – намален разход на енергия и функционална надеждност на системите.

Към продуктите, с които започваме да се занимаваме и са нови за нас, са тези с марка DYNAPAC, която е от голямото семейство на FAYAT GROUP. В тази сфера очаквам интересни предизвикателства. DYNAPAC предлага различни асфалтополагащи машини и валяци, предназначени за пътностроителните фирми. Големите полагащи машини Dynapac комбинират десетилетия опит с постоянни подобрения. По време на разработката е поставен фокус върху процеса и качеството на настилката, както и върху повишаването на надеждността на машините. Те са проектирани така, че да отговарят на нуждите по отношение на прецизност, ефективност и ергономичност. Новото в нашата работа е набирането на все по-добри, водещи фирми производители в строителния сектор, една от които е SIMEM, производителят на бетонови възли, добре познат на българския пазар и водещ световен производител на бетонови възли.

Бихте ли отличили продукт, който се отличава с по-успешна реализация у нас, предвид състоянието на пазара ни и инвеститорския интерес?
Разбира се най-добрият продукт, с който стъпваме много добре на пазара на пътностроителни машини, са асфалтовите бази MARINI, като съвсем скоро пускаме нови две инсталации, едната от които е с доста голяма производителност. Новите бази са поредните доставени през последните години от най-новото поколение МАРИНИ, а техният брой е 8 – доставени, монтирани и работещи само за последните 5-6 години, от общо 23 работещи инсталации.

Разкажете повече за някои конкретни проекти от инфраструктурния сектор, в които сте взели участие/ участвате. Какви предлагани от Вас решения и продукти са приложени?
Работим с най-големите фирми в пътностроителния сектор, на които доставяме голям асортимент оборудване и резервни части, добавки за асфалт и емулсии, инсталации за ПМБ, инсталации за емулсии, бетонови възли и асфалтови бази, като отскоро и валяци и полагащи машини. Не на последно място поставяме и сервиза ни, на който разчитаме изключително много и смятам, че е основна връзка между нас и клиентите ни.

В заключение, бихте ли споделили какъв е фокусът на работата Ви тази година и как ще продължите бъдещото си развитие?
Фокусът в момента е пускът на двете нови асфалтови бази, приключването на някои договорени проекти за доставка на нови асфалтови бази, полагащи звена и бетонови възли. Също и участието ни на изложението bauma, където сме поканили наши клиенти за финализиране на детайли по бъдещи нови проекти и подготовката за сезона, който тепърва започва.