ЕЛ МЕДИА - направление СЕЛСКО СТОПАНСТВО ЕЛ МЕДИА - направление ЕНЕРГИЯ
ЕЛ МЕДИА - направление ИНДУСТРИЯ

ИНФРАБИЛД - Строители списание за инфраструктурно строителствогодина XIV, брой 3, 2019

Caterpillar с премиери на bauma 2019

Caterpillar с премиери на bauma 2019

Хиляди посетители преминаха през внушителния щанд на Caterpillar, разположен на площ от над 12 000 кв. м на bauma 2019. 200 продуктови експерта на Cat® отговаряха ежедневно на въпросите на посетителите и демонстрираха най-новите модели машини Cat, създадени да пренапишат правилата на работната площадка (“Rewrite the Rules“). Представители на дилъри от цяла Европа запознаваха с бизнес решения и услуги, насочени към успешния бизнес на клиентите.

Основният щанд на Caterpillar беше с експозиция от 64 машини, 9 работни прикачки и 2 двигателя, половината от които са нови модели, представени за пръв път пред аудиторията.

Звездите на изложението бяха новото поколение багери Cat в 20-, 30- и 36-тонния клас. Те предоставят повишена ефективност (до 45%), намалени с до 15% разходи за гориво (до 20% за 330) и поддръжка, повече комфорт за оператора в сравнение с предшествениците си. Багерите модел 330 и 336, стандартно оборудвани с технологията Cat Connect, позволяват максимална производителност, докато при моделите GC високата надеждност е съчетана с по-евтина почасова производителност. Стандартното вградената система Cat Grade 2D на 330 и 336 осигурява насочване за дълбочина, наклон и хоризонтално разстояние посредством стандартния тъчскрийн дисплей, за да бъдат операторите по-точни и производителни.

Световна премиера отбелязаха и пет модела мини багери в категорията 1-2 тона, част от ново поколение, характеризиращи се с производителност, надеждност, универсалност, сигурност и улеснения за оператора. Новите мини багери въвеждат като стандарт - завиване с джойстик, круиз контрол, LCD монитор, кабина с климатик. В категорията 7-10 тона новите модели са 6: 307.5 с фиксирана стрела; 308 CR с компактен радиус на въртене и завъртаща се стрела; 308 CR VAB с двуделна завъртаща се стрела; 309 CR е нов модел с компактен радиус в мини гамата, със завъртаща се стрела и допълнителен хидравличен кръг с голям дебит; 309 CR VAB разширява възможностите на 309 CR с двуделна стрела; другият нов в гамата - 310, е с фиксирана стрела и два цилиндъра за греблото, с което могат да се извършват и тежки работи.

Новите двигатели на Cat C4.4 и C13B бяха друг акцент на изложението. Те не само отговарят на новите стандарти на ЕС за емисии от етап V, а и също така подобряват икономията на гориво, увеличават производителността и намаляват разходите.

Електрически челен товарач Cat 906 отбеляза също световната си премиера на bauma 2019. Създаден предимно за работа в закрити помещения, под земята и около хора и животни, той е един от първите напълно електрически продукти - не използва гориво и не произвежда емисии.

Изцяло новият булдозер Cat® D6 се открои на изложението. Той осигурявa нови нива на ефективност и производителност с избор между електрическо задвижване и напълно автоматична трансмисия. Модернизираният специализиран булдозер с VPAT гребло предлага най-доброто в класа профилиране, а усъвършенстваните технологии помагат на операторите да бъдат по-продуктивни от първия работен ход до финалното заравняване. Доходността на потребителите се подобрява до 35% чрез по-добрата горивна ефективност и по-ниските разходи за обслужване и поддръжка. Изцяло новата кабина променя стандарта за ниво на комфорт, а широкият избор от конфигурации помага на потребителите да оптимизират работата на машината за нуждите на дейността им. С мощност от 161 kW и тегло в диапазона 21 749 – 24 097 kg, новият D6 заменя универсалния булдозер D6T.

Системите, на които Caterpillar акцентира по време на изложението, бяха Cat Connect технологиите и новостите при системите за безопасност при работа с машините, както и новото безплатно приложение CAT APP, с което може да се получава на телефона основната информация за машинния парк, като работните часове, статуса на машините, аларми за наближаването на поддръжка, съобщения и кодове за грешки в работата на машините. Също така може да се поръчват части, а при багерите от новите поколения – и да се стартира двигателят.

На bauma 2019 също дебютираха и няколко нови модели грейдери, челни товарачи, валяци и пътни фрези.



ЕЛТРАК БЪЛГАРИЯ

София 1331,
тел.:02/ 8183000
факс:02/ 8083131