ЕЛ МЕДИА - направление СЕЛСКО СТОПАНСТВО ЕЛ МЕДИА - направление ЕНЕРГИЯ
ЕЛ МЕДИА - направление ИНДУСТРИЯ

ИНФРАБИЛД - Строители списание за инфраструктурно строителствогодина XIV, брой 3, 2019

Роланд Трейдинг представя новия багер нa Mecalac 12MTX

Роланд Трейдинг представя новия багер нa Mecalac 12MTX

Работейки в изключително тесни и компактни зони, багерът на Mecalac 12MTX доказа, че една машина е толкова по-ефективна в градска среда, колкото е по-гъвкава, мощна и многофункционална. С 12MTX вече не съществува притеснение за постоянно маневриране, за да се позиционира правилно машината на обекти, където пространството е тясно, в чувствителна околна среда или когато се прокопават канали зад препятствия или по протежение на стени. Всичко това се извършва без нарушения на пътните платна и със забележителна точност. С пълно завъртане на 360°, при ширина от 2.80m и отличителен ъгъл на наклон на стрелата от 140°, новият 12MTX се нуждае само от една пътна лента в градска среда за извършване на работата.

Няма нищо по-добро от максималната ефективност. Сбогувайте се с ненужното движение и манипулиране. Опесъчаване, товарене, разтоварване – няма нищо, с което този багер да не може да се справи. Статичното товарене също е опция при долно положение на цилиндъра на секцията, носеща кофата, предлагаща несравнима сила както за повдигане, така и за бутане. Със завъртане или стационарно, 12MTX ще осигури извършването на работата с по-бързи темпове.

Обсег и гъвкавост
Отличният обсег, осигурен от съставената от три части артикулираща стрела на Mecalac, е революционен за товарните дейности. Без усилие може да се загребва от каросерията на камиона, да се запълва зад препятствие, да се изгребва материал от ями, плувни басейни и др. с безпрецедентна леснота благодарение на стрелата от Mecalac и напълно въртящата се надстройка. Също така се повишава чистотата, като вече не трябва да се разтоварва камионът, пълен с пясък, пръст или чакъл преди използване на материалите, отново благодарение на въртящата се надстройка на новия 12MTX. Това е само още една причина защо 12MTX е най-добрият избор за пренаселени строителни обекти или пешеходни зони.

Постоянен контрол
По всяко време операторът напълно и лесно контролира 12MTX. Органите за управление, разположени на джойстиците, управляват товарния интерфейс, позволявайки избор на посоката на движение.

Допълнително може да бъде контролирана скоростта на двигателя, използвайки крачния педал, който също функционира като управляващ интерфейс. За оптимална способност за управление операторът има достъп до всички операции по заявка дори без освобождаване на органите за управление. Операторът има виртуално пълен контрол върху посоката на движение и въртенето на надстройката чрез върха на пръстите си. От невероятно просторната кабина до препроектирания волан, отоплението и климатизацията, плъзгащата се и въртяща се врата, хладилното отделение и стълбите, без да споменаваме интуитивното управление и други персонализирани параметри, новият 12MTX може да бъде описан като революционен.

Стабилност върху терена
Независимо от теглото си от над 9 тона, 12MTX може да се движи по всякакви терени, независимо от времето. Пътищата към и на самите строителни обекти често са неравни и стабилността на машината в движение е от най-голямо значение. Със своето съчленено шаси, нисък център на тежестта, задвижване на 4-те колела и избор от 5 различни комплекта гуми новият 12MTX има достатъчен контакт с терена за осигуряване на прецизност и контрол там, където отивате. Операторът може удобно да върши своята работа без да има подскачания при движение. Независимо от извършваните маневри или заобикалящата среда, новият 12MTX запазва изключителен баланс.

С новия 12MTX комфортът и точността се съчетават. Конструкцията на стрелата от Mecalac дава възможност за поставяне на прикачното оборудване в оптимална позиция за прилагане на сила в правилната посока, запазвайки състоянието на използваното оборудване и ограничавайки спирането на движението на превозните средства, предизвикани от присъствието на машината. Съчлененото шаси гарантира перфектна маневреност, намалявайки броя на движенията и правейки работата на строителния обект много по-лесна.

Прелисти броя

още в рубриката

Новини