ЕЛ МЕДИА - направление СЕЛСКО СТОПАНСТВО ЕЛ МЕДИА - направление ЕНЕРГИЯ
ЕЛ МЕДИА - направление ИНДУСТРИЯ

ИНФРАБИЛД - Строители списание за инфраструктурно строителствогодина XIV, брой 3, 2019

Иновации и нови модели от Hyundai CE на bauma 2019

Иновации и нови модели от Hyundai CE на bauma 2019

Най-голямото изложение за строителна техника в Европа приюти и корейския производител HYUNDAI. Модели, съчетали в себе си дългогодишния опит на компанията, прецизността на корейските производители, иновации и върхови технологии. Новите членове на семейството на HYUNDAI предизвикаха интерес и възхищение сред многобройните посетители на голямото германско технологично изложение. Представянето започна с машините на Новата серия А.

Серия А на HYUNDAI CE покрива евро стандартите за вредни емисии на изгорелите газове Stage V и същевременно с това допълва гамата на производителя в раздел мини, среден клас, тежки багери и челни товарачи. Следвайки пазарните тенденции, компанията увеличава своята гама с два напълно нови модела 8,5-тонен багер и 1,0-тонен мини багер. Представянето на тези модели се състоя на изложението в Мюнхен 2019 г. Hyundai не само изпълни евро директивите за екология, но и отиде доста по-далеч, за да предложи на своите многобройни клиенти нова база от машини, изпълняващи желанията и на най-претенциозните оператори по отношение на икономичност, продуктивност и безопасност. Има много интегрирани иновативни технологични решения, като: EPFC – Electro Positive Flow Control - обуславя по-ниски нива на разход на гориво и същевременно пълен контрол и лекота на операциите на машината. МG/MC- Machine Guidance/Control - индикира работния статус и автоматично контролира прикачното съоръжение в помощ на оператора. EPIC - Electric Pump Independent Control - енергоспестяваща технология, редуцира дебита на помпата до оптимални нива по време на поддържащи функции както и контролира работния обем на всяка помпа индивидуално. MCD - интегриран иновативен софтуер за диагностика на машината.

Новите предложение на HYUNDAI CE:
HX85A - Компактният, но мускулест представите на марката. Моделът е девет тонен верижен багер, притежаващ силата, мощта и производителността на по-големите събратя, съчетана по отличен начин с висока прецизност на управление, изключително нисък разход на енергия и компактни размери, позволяващи работата на машината в изключително претенциозната градска среда. Централно разположената стрела, както при малките представители на този тип, прави новото бижу на марката много интересно и предизвикващо конкуренцията. Стандартно машината се предлага с двусъставна стрела, товарочувствителна хидравлична система, ергономични джойстици за управление, четири типа хидравлични линии за различно прикачно оборуване и предна булдозерна дъска.

HX220AL - Новото лице на най-разпознаваемия и продаван представител на марката. Подобрената производителност идва от съкратения работен цикъл на машината, подобрения комфорт и прецизност на управление. Както винаги машината е сред най-икономичните представители на този вид и отново не изневерява на своите печеливши козове. Конструкторите на HYUNDAI са сигурни в затвърждаването на позицията на HX220AL, постигнати от неговия предшественик.

Голям интерес предизвика и едно малко бижу. Еднотонният минибагер, изцяло нова концепция на марката, но задължителна, за да се устои на голямата конкуренция в малкия клас. HX10 A. Предишните представители на марката започваха от 1.56 тона, но Hyundai CE, уверен в способностите на своите конструктори и дизайнери, е решен да покори и пазарите на малките машини.

Голям, прецизен, икономичен – новият 30 тонен багер на Hyundai. Първият обновен представител на големите багери е HX220AL.

Новостите, освен общите неща за А серията, са: по-малък работен цикъл; EPIC контрол на помпите; контрол на дебита на прикачните съоръжения, възможност за настройка на 20 различни инструмента; ергономичен дизайн на джойстиците; удължени сервизни интервали.

Новата серия не подминава и челните товарачи. Емблематичният техен представител е HL960A. Подобрен дизайн на кабината и задната част на машината, ергономичен дизайн на джойстика, ЕCO режим на педала, стандартно оборудване с Ride control.

Прелисти броя

още в рубриката

Новини