ЕЛ МЕДИА - направление СЕЛСКО СТОПАНСТВО ЕЛ МЕДИА - направление ЕНЕРГИЯ
ЕЛ МЕДИА - направление ИНДУСТРИЯ

ИНФРАБИЛД - Строители списание за инфраструктурно строителствогодина XIV, брой 4, 2019

Роланд Трейдинг представя товарача Mecalac Swing

Роланд Трейдинг представя товарача Mecalac Swing

Товарачът Mecalac Swing е с висока ефективност и скорост на работа и осигурява отлично представяне на всички строителни обекти. Неговата способност за едновременно движение, маневриране и въртене е ключова за високата производителност. Превключете към мобилност, стабилност и управление на пространството.

Три режима на управление
Градските строителни обекти са често претоварени, работното пространство е ограничено и състоянието на терена често е компрометирано. Конструирана върху рама от една част, с 3 режима на управление – с 2 управляеми колела, с 4 управляеми колела, и с „рачешко“ управление на колелата, тази машина е със 100% осигурена мобилност.

Радиус на завиване
В режим с 4 управляеми колела, комбиниран с въртяща се на 180° стрела, Mecalac Swing може да направи пълно завъртане в обсег с 20% по-малък от традиционния товарач.

Доказана стабилност
След като задният мост е блокиран, какъвто и товар да повдигнете с кофата отпред, той може да бъде завъртян на 180° без загуба на устойчивост. Благодарение на тази невероятна стабилност във всички позиции и на всички терени въртящият се товарач може радикално да трансформира логистиката на строителните обекти. Каквито и да са обстоятелствата той никога не губи равновесие, независимо дали се движи на обекта, между обектите или по време на различните работни етапи, поддържайки своята мобилност, докато преодолява надеждно, сигурно и лесно всякакви препятствия. Неговият малък радиус на завиване осигурява много висока степен на маневреност дори и при най-ограничени пространства.

Превключване към управление на пространството
Градските строителни обекти с ограничено пространство и време са естествената среда за компактния челен товарач. В допълнение към компактността, която е съществена в такива среди, ефективността на челния товарач се определя от неговите цикли за товарене и разтоварване. Тези цикли се състоят от много изискващи време маневри, които съставляват голям дял от времето за работа на един традиционен товарач. Взимайки предвид тези съображения като отправна точка, бе създаден иновативният товарач Mecalac Swing. Концепцията за въртене поставя дори по-голям акцент върху действителната работа на един челен товарач, за да бъде той по-ефективен и по-удобен за оператора.

Компактност и ефективност
Вече е постигната по-голяма полза от работата чрез икономия на време при всички маневри и чрез избягване на нежелани движения, за да се оптимизира използването на наличното пространство на обекта. Благодарение на неговата стрела Swing, товарачът се завърта, вместо да трябва да се препозиционира. В резултат на това се губи по-малко време, генерира се по-малко шум и има по-малко визуално неудобство, по-нисък риск от злополуки и по-малко въздействие върху околната среда. Например, традиционният товарач се нуждае от 10 м за натоварване на един камион, а на товарача Swing са му необходими само 5 м.

Насипване на пясък в канал
По същия начин, без да се блокира трафика, докато се засипва канала, се икономисва време и се свеждат до минимум разрушенията. Несравнимата компактност на товарача Mecalac Swing дава възможност за насипване на пясък, заемайки само една лента, докато другите товарачи засягат две ленти.

Технически данни: Оперативно тегло (kg) – 4200; Мощност (kW/hp) – 36/49; Обем на кофата (m³) - 0,5 – 0,8.