ЕЛ МЕДИА - направление СЕЛСКО СТОПАНСТВО ЕЛ МЕДИА - направление ЕНЕРГИЯ
ЕЛ МЕДИА - направление ИНДУСТРИЯ

ИНФРАБИЛД - Строители списание за инфраструктурно строителствогодина XIV, брой 4, 2019

Успеха си дължим на бързата доставка и голяма складова наличност

Разговор с г-жа Весела Механджийска, управител на Весидон

Успеха си дължим на бързата доставка и голяма складова наличност

Весела Механджийска е съсобственик и управител на фирма Весидон. Родена е през 1980 година. Завършва техникум по икономика в гр. Пазарджик в специалност търговия и финанси и Международна търговия във Варненски Свободен Университет ”Черноризец Храбър”. Живее и работи няколко години във Великобритания, като през 2007 година се завръща в България и заедно с Браян Фреизър създават фирма Весидон. От 2011 година е управител на фирмата.

Г-жо Механджийска, бихте ли споделили в началото как се развива компанията? С какви успехи са свързани последните години от дейността Ви?
Фирма Весидон е създадена през 2007 година с българо-британско участие, с цел доставка на качествени резервни части, филтри и масла за строителна и селскостопанска техника. За тези 12 години, през които сме на пазара, успяхме да се утвърдим като име, което се свързва с качествени продукти на добри цени. Фирмата се наложи на пазара с бързите доставки, голямата складова наличност и коректност спрямо както своите настоящи и бъдещи клиенти, така и с всички други фирми от този сектор на пазара. Чрез разбиране на нуждите на нашите клиенти и чрез изграждане на близки отношения с нашите доставчици, непрекъснато се стараем да развиваме бизнеса си с цел да доставяме най-високо качество продукти и услуги и да задоволяваме максимално нуждите на клиентите си.

Весидон стана дистрибутор на годината на Carraro. Carraro е световен лидер в производството на предни, задни мостове, трансмисии, редуктори и крайни предавки. От Аржентина до Индия, от Италия до Америка, от Германия до Китай, Carraro е там, където е търсенето. От началото на 90-те компанията започва процеса за своето глобално разпространение и днес има възможността да бъде все по-близо до своите клиенти благодарение на добре изградената в световен мащаб дистрибуционна мрежа, като Весидон е част от нея вече 10 години.

Весидон извоюва своите позиции като доверен и единствен дистрибутор за България и на великобританската компания Interpart, която вече почти 45 години е един от основните доставчици на алтернативни резервни части за JCB. Interpart доставя висококачествени резервни части на достъпни цени. Фирмата има изградена мрежа от доставчици в над 65 страни по цял свят. Поддържа асортимент от над 5000 продукта. Член на IDA, което подчертава качеството на техните продукти. Interpart е удостоен със сертификат за качество ISO 9001.

Имате богата продуктова гама. Кои продуктови групи бихте отличили като по-търсени и наложили се на пазара?
Както вече споменах едни от основните ни са резервните части за JCB, като асортиментът, който поддържаме в нашите складови бази в Пазарджик и Варна, е доста голям. Стараем се непрекъснато да увеличаваме гамата на предлаганите от нас части, както и непрекъснато увеличаваме наличните количества, като целта ни е максимално бързо да отговорим на нуждите на нашите настоящи и бъдещи клиенти.

Също така едни от най-търсените ни продукти са частите, които предлагаме за мостовете и трансмисиите на Carraro – от иглени лагери и шайби до цели мостове и трансмисии.

Допълнихте ли гамата си с някои нови продукти, за които да споделите повече с читателите?
Представители сме за България на Холандската марка масла Eurol, като от две години сме представители и на HIFI,к оито са едни от големите производители на филтри в света.

Идеята ни е, че при нас клиентът може да намери всичко необходимо за машините си – от консумативи и износващи се части до части за по-сериозни ремонти по двигатели и ходова част.

В края на разговора, с какви планове, приоритети и текущи инициативи е свързано бъдещото Ви развитие?
Идеята ни е да затворим напълно цикъла, като добавим и сервизна база. Така клиентите ще имат възможност да получат компетентно обслужване с качествени части, което ще гарантира и по-добрата работа на машините.