ЕЛ МЕДИА - направление СЕЛСКО СТОПАНСТВО ЕЛ МЕДИА - направление ЕНЕРГИЯ
ЕЛ МЕДИА - направление ИНДУСТРИЯ

ИНФРАБИЛД - Строители списание за инфраструктурно строителствогодина XIV, брой 5, 2019

Роланд Трейдинг представя електрическия багер Mecalac e12

Роланд Трейдинг представя електрическия багер Mecalac e12

Mecalac предлага първата 100% електрическа машина, която отговаря на трите ключови изисквания на днешните и утрешните градски строителни обекти: автономност, производителност и 360° компактност. Това е технологичен отговор, вдъхновен от постоянно развиващи се хора, терени и ограничения на градските строителни обекти. С е12 Mecalac отваря нова глава в своята история, създавайки електрически багер. Тази повратна точка се разпознава чрез предоставяне за първи път на буквата „е“ на гамата: „е“, означаваща електрически, „е“, означаваща екосистема, „е“, означаваща, че не изпуска нищо и „е“, означаваща емблематичен.

От дълго време Mecalac счита околната среда и устойчивото развитие за инвестиция и основен въпрос за бъдещето, дори и в сферата на двигателите с вътрешно горене. Политиката на Групата за внедряване и развитие се фокусира върху конструиране на двигатели с възможно най-малко въздействие върху околната среда, както на строителните обекти, така и за местните жители. e12 е логичният завършек на подхода, стартирал през 1974 г., за оптимизиране на строителните обекти с все по-гъвкави машини, за намаляване броя на двигателите, правейки ги рентабилни за работа.

Електрическата версия на 12MTX се съчетава перфектно с философията на Mecalac за преминаване към градски строителни обекти. Дизайнът на версията с двигател с вътрешно горене на 12MTX го прави естествен предшественик на електрическата версия. Корпусът на двигателя с вътрешно горене сега обединява LiFePO4 акумулаторна технология с желязо и фосфат за три пъти по-голям брой цикли на зареждане, която осигурява значително по-добър експлоатационен живот с пълна безопасност без рискове от пожари и от течове на електролит.

С конструкция, проектирана от самото начало за работа в града, и два независимо работещи електрически мотора – единия захранващ багерното устройство за копаене, а другия за движението, Mecalac e12 е предопределен да се превърне в основа за машинния парк в градски условия. Отделно от неговата производителност и обсег, неговата 100% електрическа трансмисия предлага ненадмината теглителна сила веднага след стартиране на двигателя с регенерация на спирачната енергия. Невероятната плътност на мощността на електрическите мотори прави възможно багерът да е изключително компактен и не се изисква поддръжка за тях. Освен това е12 има зарядна станция, която може да се използва за зареждане на място от шест до седем часа. По този начин, без да се прави компромис с мощността, е12 може да работи през целия ден – 8 часа с най-голяма изходна мощност, без да е необходимо акумулаторите да се зареждат отново.

Mecalac e12 означава по-малко вибрации, по-малко шум, по-малка поддръжка (без филтри и без масла), както и по-малък риск от възникване на инциденти, по-ниски разходи за поддръжка и напълно без CO2 или прахови емисии.

е12 работи през целия ден, като натрупва повече време в действие, отколкото да не прави нищо. Неговото съчленено шаси означава, че той може да се движи лесно на всяко място, и тази подвижност играе също роля за общото му представяне. С обявяването на забраната за използване на дизелово гориво в големите агломерации и с все по-плътното градско развитие и тесните пространства, които вървят ръка за ръка с това, перфектната бленда на Mecalac е12 за дизайн и технологии проправя пътя за по-безопасни, по-чисти и по-ефективни градски строителни обекти.

„Всеки електрически двигател трябва да отговори на три основни предизвикателства: диапазон, производителност и компактност. Mecalac e12 е първият 100% електрически багер, който не прави компромис с нито един от тези три критерия. Ключът към производителността и обхватът на нашите машини е в самия им дизайн. Източникът на захранване, който е отделен от надстройката, означава, че ние можем да инсталираме рекорден капацитет от 146kWh, който води до ненадминат работен обхват от 8 часа“ – споделя Patrick Brehmer – ръководител на маркетинговия продуктов мениджмънт и дизайн.

Прелисти броя

още в рубриката

Новини