ЕЛ МЕДИА - направление СЕЛСКО СТОПАНСТВО ЕЛ МЕДИА - направление ЕНЕРГИЯ
ЕЛ МЕДИА - направление ИНДУСТРИЯ

ИНФРАБИЛД - Строители списание за инфраструктурно строителствогодина XIV, брой 5, 2019

Балканкар Рекорд предлага специализирани транспортни машини

Балканкар Рекорд предлага специализирани транспортни машини

Една от последните новости в продуктовата листа на компанията е разработената гама многоцелеви транспортни средства с четири задвижващи колела. Новата машина, проектирана в три товароносимости: 2,0, 3,0 и 5,0 тона, е предназначена за движение и пренасяне на товари по равни и неравни терени с висок наклон - до 35% и повече, като строителни площадки, армейски полигони, меки терени в горски и селскостопански участъци и др.

В новия мултифункционален кар се използват по-надеждни, екологични и икономически по-изгодни агрегати и компоненти. Използваният двигател отговоря на последните световни изисквания по отношение на екологичност на отработените газове и се отличава с по-нисък разход на гориво. По този показател съотношението разход на гориво към пълната маса на машината се минимизира и ефективността съответно нараства. Допълнителни параметри за увеличаване на ефективността при използването на тази нова техника се явяват: нейната колесна формула 4х4, високият клиренс (благодарение на големия диаметър на гумите с подходящ грайфер), подобряващ параметрите на нейната профилна проходимост, възможността за централно междуосово блокиране на диференциала, използваната тристепенна скоростна кутия с плавно управление и др.

Гамата машини може да бъде изпълнена и като самосвал с тристранно обръщащ се кош. Могат да се вградят и други съоръжения, увеличаващи нейната многофункционалност като например снегорин и др.

В областта на дизайна новата машина на Балканкар Рекорд отговаря на всички съвременните ергономични изисквания и създава комфорт, стабилност, удобство на водача и възможност за продължителна работа без умора. Подобрените характеристики и параметри, съответствието с европейските стандарти и лесното обслужване, ще осигурят повишаване на конкурентоспособността на този продукт.

Прелисти броя

още в рубриката

Новини