ЕЛ МЕДИА - направление СЕЛСКО СТОПАНСТВО ЕЛ МЕДИА - направление ЕНЕРГИЯ
ЕЛ МЕДИА - направление ИНДУСТРИЯ

ИНФРАБИЛД - Строители списание за инфраструктурно строителствогодина XIV, брой 6, 2019

Вибропресовани тротоарни изделия с 15 годишна традиция от Тетрабетон

Вибропресовани тротоарни изделия с 15 годишна традиция от Тетрабетон

Фирма Тетрабетон e основана и започва своето производство преди повече от 15 години през 2004 г. Тя е един от първите производители в България на вибропресовани тротоарни бетонни изделия. По това време все още масово се използват ляти в пластмасови калъпи и ръчно вибрирани тротоарни плочки и бордюри от пластичен бетон.

Тетрабетон въвежда в експлоатация двупластово вибропресоваща автоматизирана инсталация за тротоарни бетонови изделия, отговарящи на изискванията на европейските стандарти EN1338 за павета, EN1339 за плочи и EN1340 за бордюри, преди още същите да се хармонизират като БДС. Използват се бетонни смеси със земновлажна консистенция, което позволява получаването на високи якости, гарантиращи добра мразоустойчивост и дълговечност на изделията. Използването на различни бетонни смеси за основния и финишния пласт при двупластовото вибропресоване дава възможност за по-едрозърнест здрав основен пласт и финишен (видим) пласт с по-фина структура от специални кварцови пясъци и оцветяване при много добра износоустойчивост.

Към момента се предлагат 26 различни модели тротоарни изделия, като производствената номенклатура постоянно се обновява. Тетрабетон дава 10-годишна гаранция на изделията си. Наличието на много реализирани обекти в региона на Пловдив и в цяла България, изпълнени с изделия на Тетрабетон, които вече са на повече от 10 години, доказват дълговечността на изделията. Всеки клиент може лично да се увери как изглеждат изделията на Тетрабетон след 10 години експлоатация. Вече 15 години Тетрабетон следва девиза си “За красива жизнена среда”!

Прелисти броя

още в рубриката

Новини