ЕЛ МЕДИА - направление СЕЛСКО СТОПАНСТВО ЕЛ МЕДИА - направление ЕНЕРГИЯ
ЕЛ МЕДИА - направление ИНДУСТРИЯ

ИНФРАБИЛД - Строители списание за инфраструктурно строителствогодина XIV, брой 6, 2019

Най-новите модели машини на Mecalac на изложението Plantworx

Най-новите модели машини на Mecalac на изложението Plantworx

Mecalac Construction Equipment UK получи златен медал за най-добра демонстрация наживо на тазгодишното търговско изложение Plantworx (11–13 юни). Сред няколко много впечатляващи демонстрации, моделите на компанията 11MWR, 6MDX, TLB990 и 6MCR напълно поразиха журито. Строителното събитие, което се състоя в East of England Arena, събра на едно място посетители от Обединеното Кралство и Европа.

Mecalac представи редица от своите най-нови модели, показвайки експлоатационните характеристики, производителността и безопасността на своите компактни строителни машини. Компанията също представи редица допълнения към новата гама, подчертаващи иновативния дизайн и водещите в класа технологии за оператора. Новите модели включваха:

Mecalac 3MDX – последното допълнение към новаторската гама дъмпери със странично изсипване и цялостна кабина от Mecalac 3MDX се характеризира с дизелов двигател Kubota D1803 с мощност 37kW (50HP) и се отличава със своя специален фокус към показателите за безопасност на обекта. С технологии за оператора, включващи детектор за присъствието на оператора с предупреждение за непоставен предпазен колан, старт-стоп система, изключване при работа на празен ход, автоматично тестване на ръчната спирачка и сервизен предупредителен сигнал, моделът поставя нови стандарти за безопасност, комфорт и производителност.

С оперативно тегло 2810kg 3MDX осигурява изключителна маневреност като хидростатичната трансмисия предлага максимална скорост 19km/h за подобрена производителност. Новият модел, който ще бъде пуснат на пазара през 2020 г., отговаря на емисионните стандарти Етап V.

Mecalac TV1200 – докато повечето тандем валяци маневрират, използвайки волан, TV1200 е оборудван с джойстик. Операторът на машината може удобно да облегне гърба си на седалката и да постави дясната си ръка върху джойстика като има пълна свобода да позиционира комфортно краката си, докато следи работата.

Mecalac MBR-71 – ръчноводимият валяк с нов дизайн, включващ хидростатично задвижване, осигурява по-голяма гъвкавост и леснота на използване от работниците на обекта. Специално конструиран за уплътняване на гранулирани и асфалтови материали, MBR-71 е особено подходящ за приложения като ремонт на пътища, за тротоари, велосипедни алеи и детски площадки.

Премахването на съединителя и ремъците води до по-малко изисквания за поддръжка, докато увеличението с 35% на вместимостта на водния резервоар значително повишава работния диапазон.

Преместването на работните бутони върху ръкохватката за управление осигурява по-безопасна и по-ергономична работа. Като допълнение е и новата ръчна спирачка с пружинно активиране и с хидравлично освобождаване, която се задейства при загуба на налягане, като по този начин се увеличава максимално безопасността на оператора.

Mecalac гама MCR – Актуализиран за 2019 г., най-новият MCR компактен верижен багер от Mecalac, се характеризира с двигател в съответствие с емисионните стандарти Етап V, обновен дизайн на капака на двигателя и опционална багерна стрела за най-малкия модел. Компактен, производителен, бърз и ефективен MCR може да превключи за секунди от компактен верижен багер с максимална скорост 10km/h към товарач с възможност за завъртане на 360°.

Произвеждат се 3 модела - с вместимост на товарачната кофа от 0.49 m3 за 6MCR, 0.53 m3 за 8MCR и 0.75m3 за 10MCR, като всеки от тях е с 55 kW двигател и се характеризира с ненадминат общ диаметър на завъртане.

Mecalac гама TLB - с ускоряване и скорост на движение, които са съществени за висока производителност за оператора, известното портфолио от багер-товарачи бе подновено за 2019 г., включвайки изцяло новата Carraro трансмисия с директно задвижване. Поставяйки задвижващия вал в центъра на преобразувателя на въртящ момент, системата работи на трета и четвърта предавка, оптимизирайки производителността и увеличавайки максимално полезната мощност.

За повече информация, относно машините с марка Mecalac, можете да се обърнете към фирма Роланд Трейдинг.

Прелисти броя

още в рубриката

Новини