ЕЛ МЕДИА - направление СЕЛСКО СТОПАНСТВО ЕЛ МЕДИА - направление ЕНЕРГИЯ
ЕЛ МЕДИА - направление ИНДУСТРИЯ

ИНФРАБИЛД - Строители списание за инфраструктурно строителствогодина XIV, брой 7, 2019

Зет и Ем Прайвит Ко. на Пловдивски панаир

Зет и Ем Прайвит Ко. на Пловдивски панаир

На тазгодишното юбилейно 75-о издание на Международния технически панаир (23-28 септември) официалният представител на Hitachi CM и Bell Equipment за пореден път демонстрира високо ниво и вкус към атрактивното представяне. Щандът на дружеството бе не само един от най-големите на изложението, но на него имаше също и много настроение. Разбира се, вниманието на посетителите бе привлечено най-вече от изложените машини Hitachi и Bell, които през последните няколко години увеличиха чувствително пазарния си дял в България.

Остриетата в продуктовата палитра на Hitachi определено са верижните багери от среден клас, известни с уникалната си комбинация от висока производителност и нисък разход на гориво. Те бяха представени от три модела: ZX210-6 (работна маса 22 т), ZX300-6 (30 т) и ZX350-6 (35 т). Машините са оборудвани с авангардната хидравлична система TRIAS II с три помпи, която намалява количеството масло, връщано към резервоара, благодарение на модерното съвместно управление на помпи и разпределители. Така се постигат сериозни икономии на гориво спрямо предходното поколение багери при запазване на познатата висока производителност.

До тези три багера се извисяваше и 46-тонният ZX490H-5 - изключителен багер за високопроизводителна работа в кариери. От своя страна широката гама от минибагери Hitachi бе представена от 3,5-тонният ZX33U-5. Тя е съставена почти изцяло от модели с надстройки, които при въртене не излизат от габарита на верижната ходова част. Това предимство е от съществено значение при работа в населени места, където пространството е тясно, а препятствията около багера (стени, колони, огради, автомобили и т.н.) - твърде много.

Вниманието на посетителите на Есенния пловдивски панаир привлякоха и колесните багери Hitachi ZX140W-6 (15,5 т) vи ZX170W-6 (18 т). Те също се отличават със специфичната си японска ефективност, резултат от съчетаване на висока производителност и нисък разход на дизел. Съществен принос за това има уникалната хидравлична система HIOS IV на Hitachi, която също се отличава с намалено количество масло, връщано към резервоара, благодарение на съвместното управление на помпите и разпределителите.

Две от звездите на щанда на Зет и Ем Прайвит Ко. бяха челните товарачи ZW220-6 и ZW310-6 с работни маси съответно 18 т и 24 т. Машините от шесто поколение са оборудвани с дизелови двигатели, отговарящи на нормите на Етап IV на ЕС без използване на филтър за частици (DPF) – те разчитат само на система за селективна каталитична редукция (SCR) с впръскване на урея (AdBlue). Това определено допринася за намаляване на разходите за поддръжка и консумацията на гориво.

Тези машини също предлагат съществени икономии на дизел, а Hitachi ZX310-6 се отличава с 25% повече теглителна сила спрямо своя предшественик, гарантираща много по-ефективно товарене.

Eдна от големите атракции на щанда на Зет и Ем Прайвит бе дъмперът Bell B30Е (полезен товар 28 т). Предното му окачване е заимствано от по-тежките модели чрез използване на т.нар. А-образна рама. Тя позволява по-голяма ефективност на независимото окачване и в резултат - по-меко возене. Силовата линия е в класическата комбинация от Mercedes-Benz и Allison, a автоматичното блокиране на диференциала между мостовете осигурява автоматично управление на сцеплението на колелата с терена. Всички мостове на дъмпера разполагат с диференциали с ограничено плъзгане.



ЗЕТ И ЕМ ПРАЙВИТ КО

София 1000, ул. Ангел Кънчев 5
тел.:02/ 9888657