ЕЛ МЕДИА - направление СЕЛСКО СТОПАНСТВО ЕЛ МЕДИА - направление ЕНЕРГИЯ
ЕЛ МЕДИА - направление ИНДУСТРИЯ

ИНФРАБИЛД - Строители списание за инфраструктурно строителствогодина XIV, брой 1, 2020

До лятото завършват пречиствателната станция на Златни пясъци

До лятото завършват пречиствателната станция на Златни пясъци

В началото на годината кметът на Варна – Иван Портних, представи 20 проекта на Варна, които ще бъдат изпълнявани през 2020 г. "Някои от тях сме започнали през миналата година, други ще стартираме сега. Те са в различни сфери на обществения живот и решават различни проблеми. Разбира се, това е само част от визията ни за развитие на града, имаме още много идеи, които тепърва ще реализираме“, подчерта той. Един от приоритетните проекти е и завършване на ПСОВ Златни пясъци, както и рехабилитация на канализационната мрежа в СО „Ален мак“.

Обект „Частично изграждане, реконструкция/рехабилитация на канализационна мрежа в СО ”Ален мак”: До момента е изпълнено изграждане на главни канализационни клона 1 и 2 с обща дължина от 1910 м; изградени са 115 бр. сградни канализационни отклонения. За тях се подготвят документи за въвеждане в експлоатация. Работи се по изпълнение на СМР по трасето на главни канализационен клон 3.

Обект „Реконструкция, модернизация и разширение на ПСОВ КК „Златни пясъци“: Първият етап е завършен. Той включва усилване на пилотна конструкция №1 - част от укрепване на свлачището над ПСОВ, с влязло в сила разрешение за ползване от 13.02.2019 г. Втори етап: Изградени са следните съоръжения от схемата на станцията – груби решетки, сграда за механично пречистване, басейните за извършване на основните процеси на пречистване, въздуходувна станция, система за управление и др. Постъпващите отпадъчни води са превключени към новите съоръжения, за да не се прекъсва пречиствателния процес. Съборена е сградата на съществуващите пречиствателни съоръжения. На тяхно място започна изграждане на нови съоръжения. Предстои завършване на СМР, изпитания, обучение на персонала, въвеждане в експлоатация. Срок на завършване – до началото на туристическия сезон, а въвеждането в експлоатация трябва да стане факт до ноември 2020 г.

Прелисти броя

още в рубриката

Новини