ЕЛ МЕДИА - направление СЕЛСКО СТОПАНСТВО ЕЛ МЕДИА - направление ЕНЕРГИЯ
ЕЛ МЕДИА - направление ИНДУСТРИЯ

ИНФРАБИЛД - Строители списание за инфраструктурно строителствогодина XIV, брой 2, 2020

С Hitachi Zaxis-7 контролирайте всичко

С Hitachi Zaxis-7 контролирайте всичко

С новото поколение верижни багери от серия Zaxis-7 Hitachi дава на собствениците и операторите пълен контрол. Новите модели ZX250-7, ZX300-7 и ZX350-7, съобразени с екологичните норми на Етап V на ЕС, предлагат по-голямо удовлетворение по време на работа благодарение на преосмисления им дизайн. Тяхната ефективност и способност за изпълнение на най-различни задачи осигурява на собствениците възможности да увеличат печалбите и да намалят разходите си.

С новите машини от серия Zaxis-7 могат да се постигнат впечатляващи икономии на дизел - с до 10% по-малък разход на гориво в сравнение с предишни модели. Авангардната хидравлична система TRIAS III на Hitachi гарантира постигането на тези резултати във всяко едно приложение. Горивната ефективност на верижните багери от серия Zaxis-7 може да бъде допълнително контролирана чрез новия индикатор ЕСО, който ясно се вижда на многофункционалния 8-инчов монитор в кабината. Освен че намалява разходите, по-високата горивна ефективност допринася и за ограничаване на емисиите от изгорели газове.

Багерите Hitachi Zaxis-7, предлагащи възможност за най-разнообразни приложения, могат да се използват за изпълнение на най-различни проекти, което също води до повишаване на печалбите. Преминаването от един работен инструмент към друг става лесно чрез усъвършенстваната система за смяна на прикачния инвентар от монитора, даваща на оператора по-голям контрол.

Уникалната свръхпросторна кабина е перфектното работно място. Тя предлага на операторите върхов комфорт и качество при едни от най-ниските в бранша нива на шум вътре. А също и с 20% по-малко вибрации в сравнение с предишното поколение. Лесната работа с машината е в резултат от ергономичния дизайн на конзолата и превключвателите. 8-инчовият екран, който е с висока резолюция на изображението и защита срещу отблясъци, осигурява по-лесна работа.

Багерите Hitachi Zaxis-7 предлагат отлична цялостна гледка на строителния обект с цел повишаване на безопасността. Това е възможно благодарение на видимостта тип „птичи поглед“ с обхват 270°, осигурявана от специалната системата от камери. Операторите имат избор от шест варианта на изображения, за да видят какво има непосредствено около машината, така че те могат да контролират тяхната собствена безопасност и на хората в близост. Видимостта при слаба външна осветеност също е подобрена чрез нови работни светлини LED, а чистачката на предния прозорец вече обхваща по-голяма площ от стъклото.

Благодарение на цялостните изпитания за издръжливост на специализирани полигони в Япония, багерите Hitachi Zaxis-7 са конструирани, така че да издържат на големи натоварвания при значително намаляване на престоите за сервизиране. Принос за това има лесната поддръжка и възможности за почистване, които спестяват на операторите време и пари.

За да осигурят на собствениците пълен контрол над своя машинопарк и неговото натоварване, системите на Hitachi за дистанционен мониторинг - Owner’s Site и ConSite, им дават достъп до жизнено важни данни и аналитични инструменти. И двете системи изпращат ежедневно данни за техническото и работното състояние чрез GPRS или спътник от багера към платформата Global e-Service. ConSite обобщава информацията в доклад по и-мейл веднъж месечно, докато приложението ConSite Pocket сигнализира в реално време за всички възможни проблеми.

Качеството на двигателното и хидравличното масло се следи постоянно чрез уникална иновативна система на Hitachi. Два сензора отчитат дали качеството на маслото се е влошило и изпращат данните към Global e-Service. Тази иновация дава на клиентите сигурност и спокойствие за състоянието на техните багери, намалява необходимостта от поддръжка и непланирани престои.



ЗЕТ И ЕМ ПРАЙВИТ КО

София 1000, ул. Ангел Кънчев 5
тел.:02/ 9888657