ЕЛ МЕДИА - направление СЕЛСКО СТОПАНСТВО ЕЛ МЕДИА - направление ЕНЕРГИЯ
ЕЛ МЕДИА - направление ИНДУСТРИЯ

ИНФРАБИЛД - Строители списание за инфраструктурно строителствогодина XIV, брой 3, 2020

Висока производителност с булдозер ново поколение Cat® D5

Висока производителност с булдозер ново поколение Cat® D5

Новият Cat® D5 предлага превъзходна производителност и най-широкия набор от лесни за използване технологични решения, които ви помагат да извлечете максимума от своя булдозер. Пъргав и с бърза реакция, той разполага с достатъчна мощ за грубо и достатъчна прецизност за фино профилиране. Напълно автоматичната трансмисия осигурява гладко ускорение, за да можете да свършите работата бързо. С мощност от 127 kW и тегло в диапазона 17 180 – 19 170 kg, новият булдозер D5 заменя прочутия D6N.

Промяната от D6N на D5 е резултат от стремежа към опростяване на всички названия на моделите на булдозерите Cat.През следващите няколко години цялата гама булдозери Cat ще бъде преименувана от най-малките до най-големите – D1 до D11 – с по един модел във всеки клас и без допълнителни буквени обозначения като „N“, „K“, „T.“ D5 превъзхожда своя предшественик D6N по производителност благодарение на по-високото тегло и мощност, подобрената управляемост и дългия списък от технологични рeшения, позволяващи на операторите да вършат повече работа за по-малко време. Напълно автоматичната 3-степенна трансмисия със заключващ съединител осигурява по-кратки работни цикли, както и оптимална мощност и горивна ефективност.

Изцяло преработената кабина повишава стандарта на комфорт и производителност. Операторите ще се радват на повече пространство и множество настройки на седалката и органите за управление, както и на нов 254-mm (10-in) сензорен дисплей за информация и управление. Начело на технологичните предложения за D5 е обновената и фабрично вградена система Cat GRADE с 3D.

Усъвършенствани модули за измерване на инерция (IMU) осигуряват по-висока скорост и точност без цилиндри със сензори за позиция. По-малки антени са вградени в покрива на кабината за още по-добра защита, а GPS приемниците са монтирани вътре, за да останат защитени при заключването на вратите на кабината. Технологията AutoCarry™ е включена в системата GRADE с 3D, за да автоматизира повдигането на греблото, като поддържа желаното натоварване на греблото, осигурява равномерно загребване и намалява буксуването на веригите. Допълнителните GRADE технологии включват: Технологията Cat GRADE със Slope Assist™ за позициониране на греблото без допълнителен хардуер или GPS сигнал. Технологията Cat Slope Indicate, в стандартното оборудване, показва напречния и надлъжен наклон на машината. В допълнение към функциите на системата GRADE, опростените технологични решения в кабината осигуряват високи показатели за производителност и качество.

Технологията за телематика Cat LINK помага да се опрости управлението на работните площадки, като събира данните от машините, материалите и хората и ги представя в персонализируеми формати. Product Link™ събира данни автоматично и прецизно от всякакво оборудване – независимо от типа и марката – които са достъпни за преглед онлайн чрез уеб и мобилни приложения. Следете информацията по всяко време и навсякъде чрез VisionLink®. Услугите Remote Services са набор от технологични решения, включващи отдалечено отстраняване на неизправности (Remote Troubleshoot) и отдалечено актуализиране на софтуера (Remote Flash), които повишават вашата ефективност на работната площадка. Функцията Hill Descent Control (управление на спускането по наклон) поддържа избраната скорост на машината, без да използва спирачките, за подобрен контрол при работа по низходящ наклон. Функцията Hill Hold (задържане на машината на наклон) автоматично задейства спирачките, за да задържи машината, когато бъде изключена от скорост при работа по наклон. Спирачният педал с функция за пълзящ ход контролира скоростта на машината до пълно спиране или намаляване до пълзящ ход.

Функцията Steering Radius Control (управление на радиуса на завой) следи работата на оператора с педалите за кормилно управление и за пълзящ ход, за да намали предавката с цел постигане на по-малък радиус на завой и повишена маневреност. D5 се предлага в конфигурации със стандартно шаси или с шаси с нисък натиск върху терена (LGP), с гребло с водещи греди или със система VPAT (Variable Pitch Angle Tilt). Налично е сгъваемо гребло със система VPAT за съвместимост с регионалните изисквания за транспортна ширина. Конфигурациите за сметища, дърводобив/разчистване на терени и борба с пожари се предлагат със специализирани фабрично монтирани защитни конструкции и други функции за справяне с най-трудните приложения.



ЕЛТРАК БЪЛГАРИЯ

София 1331,
тел.:02/ 8183000
факс:02/ 8083131