ЕЛ МЕДИА - направление СЕЛСКО СТОПАНСТВО ЕЛ МЕДИА - направление ЕНЕРГИЯ
ЕЛ МЕДИА - направление ИНДУСТРИЯ

ИНФРАБИЛД - Строители списание за инфраструктурно строителствогодина XIV, брой 6, 2020

Предлагаме висококачествено производствено оборудване за бетон

Разговор с Даниел Суман, директор Продажби на Simem

Предлагаме висококачествено производствено оборудване за бетон

Бихте ли разказали пред читателите на списание Инфрабилд за развитието на Simem, както и новостите, свързани с фирмата?
Създадена през 1963г., SIMEM през последните 50 години проектира и произвежда машини и съоръжения за строителната индустрия. Благодарение на непрекъснатата дейност на своя научноизследователски и развоен отдел, ние предлагаме широка гама от смесители, мобилни инсталации и решения за производство на бетон, сглобяеми системи и цялостни решения за бетонови възли.

Седалището на SIMEM се намира в Минербе, Италия и обхваща площ от около 150 000кв.м. където се използват най-модерните технологии за производство. Повече от 150 високо квалифицирани сътрудници са ангажирани в проектиране, производство, обслужване и насърчаване на продажбите чрез ефективно работеща структура по целия свят.

През годините продължаваме да разработваме нови машини за различни приложения, една от тях е новата ни машина Bison, която има различни приложения, от стабилизация на основата на пътя до възстановяването и стабилизирането на почвата до RCC и CVC бетон. Разполагаме с две версии. Първата, пусната на Bauma 2016, версията 500, която произвежда 500 тона/ч, и версията 250, която произвежда 250 тона/ч. Bison е машина за прецизно претегляне и дозиране с непрекъснат цикъл на производство, която може да даде сертифицирани продукти за всякакви приложения. Също така разработихме новото гребло за нашия миксер MSO, което се нарича DYNAFLOW. Това е лопатка, разработена заедно с миланската компания Politechnic. С нея постигнахме по-добро качество на смесването при по-малко време и намаляване консумацията на енергия. Последната новост на Simem при машините е дозатор за фибри, които могат да бъдат както метални, така и пластмасови. Ние можем да осигурим нов дозатор Simem и за вече съществуваща инсталация.

От 2016г. предприятието Schiaslo-Spil е част от Simem Group. Фабрика на Schiaslo произвежда напълно автоматизирана линия на производството на панели, блок машини и цялостна линия за производство на бетонни елементи.

В продължение на разговора, разкажете ни кои са последните референтни обекти на компанията Ви както в чужбина, така и в България?
Една от последните ни референции в световен мащаб е Snowy 2.0 в Австралия. Това е водноелектрическа централа в Южна Австралия, където монтирахме 3 мобилни инсталации за производство на готови смеси и една стационарна инсталация за производство на сегментни тунели.

Energy Vault в Швейцария е проект за възобновяема енергия, където се използва Bison 250 със системата за производство на блокове, както и дозатор за влакна, произведени от Simem.

Имаме работен проект в Южна Америка със специалните ни миксери, проектирани от нашите колеги в Канада. Наши мобилни инсталации има по целия свят.

Миналата година в България продадохме и инсталирахме добре работещия мобилен Eagle 2500 на клиент с изключително богат опит в производството на бетон. В ход са и следващите ни проекти в България.

В заключение, споделете повече за сътрудничеството Ви с Про Маш?
За Simem пазара в България винаги е бил важен. За 20 години имаме повече от 50 инсталации за различни приложения. От 2019г. работим усилено с нашия официален дилър Про Маш. Той освен, че доставя нови инсталации с монтаж и пускане в експлоатация, се грижи и за следпродажбено обслужване. Нашите специалисти продажби и техници са обучени и упълномощени да предоставят на клиента бърз отговор и работещи решения.