ЕЛ МЕДИА - направление СЕЛСКО СТОПАНСТВО ЕЛ МЕДИА - направление ЕНЕРГИЯ
ЕЛ МЕДИА - направление ИНДУСТРИЯ

ИНФРАБИЛД - Строители списание за инфраструктурно строителствогодина XV, брой 1, 2021

Hitachi ZX135US-6 с удължаващо се рамо

Hitachi ZX135US-6 с удължаващо се рамо

Този уникален верижен багер, собствена разработка на водещия световен производител Hitachi CM, с работна маса 15,6 т може да копае по-дълбоко от 30-тонен стандартен модел. Заема значително по-малка площ, което го прави отлично решение за работа в града, тунелното или пътното строителство за най-дълбоките изкопи в тесни пространства.

Удължаващото се рамо увеличава значително работния обсег на Hitachi ZX135US-6 до максимална дълбочина на копаене 7,79 м. Горната част на рамото се отличава с вграден цилиндър, осъществяващ плъзгането, като неговия ход е 2000 мм. Това прави машината отлично решение за поддръжка на речни корита, полагане на тръбопроводи и изграждане на шахти в мините. В допълнение, благодарение на малкия радиус на въртене на надстройката, този багер може да работи отлично в тесни пространства, което разширява още повече неговия спектър на приложение.

Плавната работа на багера с удължаващо се рамо го прави много подходящ и за оформяне на вертикални откоси. Това става, когато се работи едновременно със стрелата и рамото и благодарение на специалния хидравличен кръг, вложен от инженерите на Hitachi CM. Конструкцията на удължаващото се рамо е солидна и елиминира в голяма степен сътресенията и износването.

В същото време Hitachi ZX135US-6 се поддържа лесно. Той разполага с точки за гресиране по удължаващото се рамо, което увеличава неговата надеждност. Плочите от термопластичен полимер, по които се осъществява плъзгането на удължението, могат да се подменят лесно и удобно.

Високото ниво на безопасна работа с машината е допълнително увеличено с три камери за зоните отляво, отдясно и отзад. Както всички съвременни багери Hitachi, ZX135US-6 предлага нисък разход на гориво както и висока производителност, осигурявайки бързо изплащане на инвестицията.