ЕЛ МЕДИА - направление СЕЛСКО СТОПАНСТВО ЕЛ МЕДИА - направление ЕНЕРГИЯ
ЕЛ МЕДИА - направление ИНДУСТРИЯ

ИНФРАБИЛД - Строители списание за инфраструктурно строителствогодина XV, брой 3, 2021

Поредна престижна награда за ВиК – Благоевград

Поредна престижна награда за ВиК – Благоевград

На официална церемония в София ръководният екип на ВиК–Благоевград получи приз „Най-зелената компания в България“ в категория „Енергетика – Воден сектор". В 11-тото издание на престижните „зелени“ награди, организирани от от b2b Media, бяха отличени най-отговорните бизнеси, общини, неправителствени организации и личности. За поредна година „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД – Благоевград стана една от „най-зелените“ компании в България чрез последователната си политика за опазване на околната среда. Това е още една значима „зелена“ награда, присъдена на водния оператор, развиващ дейността си на обособената територия в Благоевградска област.

Сред отличията до този момент са: първо място в категорията „Воден сектор“ през 2017г., две награди през 2018г., съответно Специална награда „Устойчиво развитие за Зелена икономика“ и второ място в категория „Енергетика, Воден сектор“, както и Специална награда „Устойчиво развитие за Зелена икономика“ и второ място в категория „Енергетика, Воден сектор“ през 2019г., първо място в категория „Енергетика, воден сектор“ в десето юбилейно издание на конкурса „Най-зелените компании в България”.

През изминалата 2020г. ВиК-Благоевград реализира поредица от „зелени“ проекти – над 5500 абоната заявиха електронни фактури и реално се включиха в кампанията на дружеството „Актуално е да си зелен, не само за ден! Спаси дърво! Заяви своята електронна фактура!“. Дружеството подкрепи кампанията „Капачки за бъдеще“ чрез монтирането на метално сърце – в подкрепа на кампании за закупуване на кувьози за лечебните заведения от цялата страна. Организираха се информационни кампании и други дейности, насочени към опазването на околната среда в изпълнение на Дългосрочна стратегия на дружеството за екологична устойчивост.

Прелисти броя

още в рубриката

Новини