ЕЛ МЕДИА - направление СЕЛСКО СТОПАНСТВО ЕЛ МЕДИА - направление ЕНЕРГИЯ
ЕЛ МЕДИА - направление ИНДУСТРИЯ

ИНФРАБИЛД - Строители списание за инфраструктурно строителствогодина XV, брой 3, 2021

Премиера на новите челни товарачи Doosan DL220-7 и DL250-7

Премиера на новите челни товарачи Doosan DL220-7 и DL250-7

Двата дебютиращи модела на южнокорейския производител допълват новата седма серия, която бе обявена за първи път в края на 2020г. От Doosan заявяват, че стандартните кофи на новите модели DL220-7 и DL250-7 са съответно 2,3 и 2,5 кубични метра, а лостовата система на стрелата тип Z-bar осигурява голяма сила на загребване и висока товароподемност, особено когато се работи с материали с висока плътност. По-широкият ъгъл на разтоварване гарантира ефективното изсипване на лепкави материали. В стандартното оборудване влиза трети хидравличен кръг с регулиране на дебита, а четвъртият е опция.

И двата нови товарача на Doosan разполагат стандартно с 4-степенна трансмисия тип Powershift и диференциал с ограничено приплъзване. Ако машините ще работят в много трудни условия, те могат да се поръчат с 5-степенна скоростна кутия Poweshift с възможност за заключване на хидротрансформатора и мостове за тежки приложения с хидравлично блокиране на диференциалите на 100% - блокират се автоматично дори при висок въртящ момент. Разчита се на 6-цилиндрови дизелови двигатели (160 и 172к.с.) по Етап V на ЕС, които са собствено производство на южнокорейската компания. Те предлагат с до 5% по-голяма горивна ефективност.

Подобренията по хидравличната система и други основни компоненти осигуряват още по-голяма надеждност и сервизопригодност, което дава основание на Doosan да застане зад по-високото си качество със стандартна пълна гаранция от три години или 5000 моточаса.

Новост за дебютиращите челни товарачи е системата за анализ на стила на работа на оператора - Doosan Smart Guidance System (DSGS). Освен че анализира привичките и начина на управление, тази система помага на операторите да се научат да работят по най-ефективния начин и да пестят гориво.

Прелисти броя

още в рубриката

Новини