ЕЛ МЕДИА - направление СЕЛСКО СТОПАНСТВО ЕЛ МЕДИА - направление ЕНЕРГИЯ
ЕЛ МЕДИА - направление ИНДУСТРИЯ

ИНФРАБИЛД - Строители списание за инфраструктурно строителствогодина XV, брой 4, 2021

Хидробластиращи машини с разнообразно приложение от Аква Джет 2011

Хидробластиращи машини с разнообразно приложение от Аква Джет 2011

Хидробластиращите машини правят възможно всяко едно почистване, а приложението им е в почти всички отрасли на промишлеността, както и в комуналния сектор.

Един от водещите световни лидери на високонапорни почистващи системи е немския производител URACA. Машините са изключително надеждни, разработени за ефективна и резултатна работа при голямо натоварване. Познати са на българския пазар повече от 55 години. През 2018 година в семейството на URACA преминава утвърдения производител на стандартизирани машини за хидробластиране DYNAJET. Така двете дружества налагат нов стандарт, като предлагат продуктова гама мобилни машини от 150 бара до високотехнологични системи за ултрависоко налягане от 3000 бара.

Агрегатите DYNAJET са здрави, ефективни и мощни. Това обяснява универсалното им приложение в сектори, като строителството, санирането, при фирми, предлагащи почистващи услуги, корабостроителници, в селското и горското стопанство. Общините използват тази технология за почистване на площади, гари, паркинги, паметници, както и за премахване на плевели, графити, дъвки или стикери. Премахването на пътна маркировка и каучук от асфалтови повърхности е деликатна задача, която изисква голямо внимание, тъй като повърхността не трябва да се поврежда по време на почистването. Хидробластирането е най-щадящата и най-продуктивната система за отстраняване на отлагания от боя и каучук.

За още по-ефективни резултати се предлагат машини, които работят със студена и гореща вода до 95 °C. А почистването с гореща вода означава: опазване на околната среда без използване на химикали, защита на повърхностите, тъй като се работи с по-ниско налягане, пестене на вода и енергия.

Помпените агрегати на URACA се използват в почти всички сектори, но най-вече в химическата или нефтохимическата промишленост, както и в тежката индустрия. В промишлеността чистотата на детайлите, компонентите и машинните елементи е предпоставка за функционирането на процесите. Хидробластери URACA намират приложение при почистване на топлообменни тръби, автоклави и реактори, отстраняване на налепи и окалина по метали, почистване на филтърни платна, разрушаване на бетон и обработка на бетонни повърхности за последващо саниране, почистване на отливки и детайли в индустрията, кофражни елементи, мобилни бетон помпи, при саниране на сгради, както и в комуналния сектор. Високонапорната технология гарантира почистване по високоефективен, екологичен, икономичен и най-вече абсолютно надежден начин.

Основният фокус на бизнес дейностите на URACA е проектиране и производство на високонапорни плунжерни помпи и помпени агрегати до 3.000 бара, както и на сложни системи за почистване под високо налягане.

На българския пазар продуктите на двете компании се предлагат от Аква Джет 2011.

Прелисти броя

още в рубриката

Новини