ЕЛ МЕДИА - направление СЕЛСКО СТОПАНСТВО ЕЛ МЕДИА - направление ЕНЕРГИЯ
ЕЛ МЕДИА - направление ИНДУСТРИЯ

ИНФРАБИЛД - Строители списание за инфраструктурно строителствогодина XIV, брой 6, 2019

БАВ обявява фотоконкурс на тема Няма нищо по-хубаво от дъждовното време

06.12.2018
Екипът на Българска асоциация по водите (БАВ), вдъхновен от големия български писател Богомил Райнов, отново организира фотоконкурс. Избраната тема неслучайно е "Няма нищо по-хубаво от дъждовното време". С нея екипът на асоциацията се надява да привлече вниманието на всички творци, които с помощта на своите фотоапарати са успели да интерпретират дъждовните истории на капки, капчуци, пръски, локви, дъги, чадъри... И да представи най-впечатляващата фотоизложба в София, посветена на дъжда.
Фотоконкурсът е част от традиционното събитие на БАВ - СЕДМИЦА НА ВОДАТА, по случай Световния ден на водата - 22 март. Той се осъществява с подкрепата на Министерството на околната среда и водите (МОСВ) и Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС).
Желаещите да участват трябва да изпратят авторски снимки, посветени на дъжда, до 24:00 часа на 6 януари 2019 г. (неделя), на електронната поща на конкурса.
На 6 февруари 2019 г. всички снимки, одобрени за участие във фотоконкурса, ще бъдат публикувани във facebook страницата на Българска асоциация по водите (БАВ). Там до полунощ на 12 февруари ще бъде възможно тяхното онлайн оценяване с "харесвания", което ще определи 10-те фаворита на публиката. Веднага след това петчленно жури, с председател представител на МОСВ, ще посочи още 40 фаворита в конкурса. Всички тези 50 впечатляващи кадъра ще станат част от необикновена фотоизложба в София и ще започнат да мерят сили за награди.
Само 5 от 50-те снимки, част от фотоизложбата, ще бъдат обявени за безспорни победители в конкурса на БАВ, в петте категории: първо, второ и трето място; отличие за обществена институция (подходяща за участие на държавни, общински, културни институции или НПО организации); награда на онлайн публиката. На официална церемония, организирана от БАВ, авторите на най-харесваните кадри ще получат специални награди от МОСВ и ПУДООС.
Кратко обобщение за улеснение на кандидатите:
Част от конкурса ще бъдат фотографии, свързани с обявената тема "Няма нищо по-хубаво от дъждовното време",
снимки с високо качество, подходящо за печат на пана с размери 50×70 cm.
Всеки участник има възможност да изпрати до три броя свои авторски снимки - цветни и/или черно-бели.
Всяка снимка (електронен файл) задължително трябва да бъде кратко и ясно именувана със заглавие и автор (пример: Мария Иванова-Дъждовна магия).
Всеки участник заявява желание да се включи във фотоконкурса и се съгласява неговите лични данни и неговия личен труд (снимки) да бъдат ползвани за целите на фотоконкурса като доброволно предоставя: снимков материал, име и фамилия (ако има и артистичен псевдоним), електронен адрес, мобилен телефон, на електронната поща на конкурса.
Всеки автор на творба - част от фотоизложбата задължително удостоверява авторството на своя труд и отстъпва правото на ползването му от организаторите за целите на фотоконкурса с декларация по образец, на електронната поща на конкурса. *Ако снимка на участник с ненавършени 18 години стане част от изложбата, декларацията се подписва от родител или настойник.
Отпадането от конкурса е възможно при предоставяне на: некоректна и/или непълна информация за автора и/или неговата работа; снимки, които не отговарят на темата и/или на техническите изисквания; снимки, които не отговарят и/или противоречат на закона за авторското право и сродните му права; снимки с дати, копирайт, воден знак и др.; с обиден и/или нецензурен характер и т.н.; информация за автора и снимки след 6 януари 2019 г.; информация за автора и снимки по различен начин от изпращане на писмо/а до електронната поща на конкурса.