ЕЛ МЕДИА - направление СЕЛСКО СТОПАНСТВО ЕЛ МЕДИА - направление ЕНЕРГИЯ
ЕЛ МЕДИА - направление ИНДУСТРИЯ

ИНФРАБИЛД - Строители списание за инфраструктурно строителствогодина XII, брой 3, 2018

ВиК специалисти мерят сили на WaterFest през септември

22.08.2017
През септември Пловдив ще е домакин на първия по рода си Воден фест в България. Празникът на ангажираните с ВиК и ОВИ дейности ще събере на едно място специалисти от цялата страна - най-добрите и доказани фирми производители и вносители на ВиК материали и технологии. Фестивалът ще се проведе на 12 септември в парк Лаута със съдействието на Община Пловдив и район Тракия.
Организаторите от портала на ВиК общността - WaterFestBg.org, са подготвили редица забавления за всички участници. Те ще предоставят и възможността чрез състезания да отличат най-добрите изпълнители, ВиК инсталатори и инсталаторни фирми. Един от акцентите в празника на ВиК проектанта е националното състезание "Тръбен ключ". В него ще вземат участие отбори, съставени от ВиК професионалисти от едни от най-големите строителни фирми в България. След предварителен кастинг от всички записали се участници, в деня на фестивала сили ще премерят 7 отбора. Специализирано и компетентно жури ще оценява състезателите, които пък, за да спечелят, ще трябва да покажат най-доброто от своите умения и познания в различни задачи, както с професионален, така и със забавен характер. Журито ще следи най-вече за прецизност, спазване на технология и качество на изработката. Наградата, част от която и парична премия, ще бъде връчена от председателя на журито - инж. Пламен Иванов - Камара на строителите в България. А някои от създадените елементи по време на състезанието ще останат в полза на гражданите на Пловдив и район Тракия в парк Лаута.
Заявки за участие в състезанието се приемат напълно свободно на интернет страницата на организаторите. Ако сте специалисти и искате да докажете себе си, да се забавлявате и да осъществите нови и полезни контакти - не се чудете.
В парк Лаута на 12 септември ще ви очакват и множество съпътстващи забавления от богатата програма на първия в България фестивал на ВиК специалистите - сцена с танци, томболи, презентации, изложители, лекции, забавни игри, кетъринг и обяд. Гостите и участниците ще бъдат запознати и с най-новите материали, техника и модерни практики в областта. А редица чуждестранни производители ще представят продуктите си.
Но хубавото не свършва дотук - организиторите от WaterFest BG, заедно с всички партньори и изложители, ще дарят на район Тракия езерца за птици, които да помагат на крилатите обитатели в парка да преживяват летните горещини. 7 декоративни езерца ще останат на разположение в парк Лаута в знак на благодарност от организаторите към район Тракия за съвместната работа.
Първият в България фестивал на водата се подкрепя от БАВ, Камарата на строителите в Пловдив, Камара на инженерите в инвестиционното проектиране (КИИП), Българската асоциация на архитектите и инженерите - консултанти (БААИК), а генерален спонсор на събитието е Хидростаб.