ЕЛ МЕДИА - направление СЕЛСКО СТОПАНСТВО ЕЛ МЕДИА - направление ЕНЕРГИЯ
ЕЛ МЕДИА - направление ИНДУСТРИЯ

ИНФРАБИЛД - Строители списание за инфраструктурно строителствогодина XIV, брой 6, 2019

Евротех представя система за пропорционално дозиране Magdomat

Евротех представя система за пропорционално дозиране Magdomat

26.06.2019
Дозиращите помпи се използват в редица приложения, които работят с водоподобни флуиди. Пропорционалното дозиране чрез контактен водомер е една успешна форма за контрол в дозаторния процес. Най-често подобни системи се използват при дозиране на всякакви химикали във вода, в отрасли като селското стопанство, животновъдството, за частни приложения, за битова и питейна вода, като например частни кладенци, хотели, промишлени сгради или на кораби.
Система MAGDOMAT осигурява по-висока компактност спрямо предшественика си. Към новата система вече е предвиден инжектор, монтиран на изхода на водомера, заедно с новото поколение дозаторна помпа тип MAGDOS LD. Импулсният водомер осигурява широка гама от импулси за протекло количество вода, 1...10 l/pulse в зависимост от типоразмера на системата. Широкият диапазон на входните импулси в дозаторната помпа от своя страна позволява много точна настройка на търсената доза. Системата се монтира директно на тръбопровода, като диаметърът на тръбата трябва да е между DN20 и DN50.
Системата MAGDOMAT може да работи в следните условия: Капацитет на обработваната вода до 20 m3/h; Капацитет на дозаторната помпа до 15 l/h; Максимално налягане в системата 16 bar; Волтаж 230V / AC 50/60 Hz.