ЕЛ МЕДИА - направление СЕЛСКО СТОПАНСТВО ЕЛ МЕДИА - направление ЕНЕРГИЯ
ЕЛ МЕДИА - направление ИНДУСТРИЯ

ИНФРАБИЛД - Строители списание за инфраструктурно строителствогодина XIV, брой 4, 2019

Полипропиленови тръби с кристална структура от Инстал Инженеринг

Полипропиленови тръби с кристална структура от Инстал Инженеринг

21.02.2019
Инстал Инженеринг е производител на тръби за минерална вода. В отговор на световните тенденции фирмата напълно обнови и модернизира своята производствена база, като внедри в производството си иновативни производствени линии и европейски системи за контрол от най-висок клас.
Върхово достижение в продуктовата гама на фирмата са полипропиленовите /PPRCT GF/ тръби с фибро стъкло и кристална структура, които са специално изработени за пренос на минерална вода. PPR CT GF е най-новият и най-високo технологично развит клас материал в производството на тръбопроводи. Подобрените механични характеристики идват от кристалната структура на суровината, придавайки на материала способност да работи при по-високи натоварвания и при повишени температури - 90oС.
При използване на по-ефективния PPRCT GF проектантът може да постигне по-високо налягане, отколкото би могъл с други тръби с една и съща дебелина на стената. Или да се използва PPR CT GF тръба, която е по-тънкостенна, с което да се повиши дебитът и да се намалят разходите. Резултатът е най-добре представящият се продукт на световния пазар.