ЕЛ МЕДИА - направление СЕЛСКО СТОПАНСТВО ЕЛ МЕДИА - направление ЕНЕРГИЯ
ЕЛ МЕДИА - направление ИНДУСТРИЯ

ИНФРАБИЛД - Строители списание за инфраструктурно строителствогодина XVIII, брой 1, 2024

Преносими ножици и трошачки от Фирма ЛУКАС

Преносими ножици и трошачки от Фирма ЛУКАС

Фирма ЛУКАС предлага на българския пазар хидравлични режещи прибори, разработени специално за раздробяване на материали и за демонтажни дейности. Те намират приложение предимно при: рециклиране на автоскрап; рециклиране на бяла и черна техника; рециклиране на кабели (включително и с големи сечения).
Кабелите винаги поставят предизвикателства пред фирмите, които ги рециклират. За да се стигне до ценната сърцевина, те трябва да се нарежат на парчета и да се махне изолацията. При полагане на кабели под вода се налага рязане - нещо, което е невъзможно за други режещи инструменти.
Режещите прибори намират приложение още и при демонтаж на отоплителни инсталации; разрушаване, респ. преустройства на сгради; раздробяване на метали в депа за отпадъци; демонтаж в атомни централи; рязане под вода с дистанционно управление; рязане в индустриалното производство, напр. на ламаринени гривни, излети канали, плътни материали с различни напречни сечения.
Хидравличните ножици ЛУКАС са особено ценни там, където конвенционалните газорезачки, абразивни шлайфове и ъглошлайфи не могат да бъдат използвани или усилието е много голямо. Работата с ножиците, предлагани от ЛУКАС, спестява време и средства. За използването им не са необходими специални умения, а при работа липсва шум, искроотделяне, няма опасност от възникване на пожар.
На българския пазар продуктите се предлагат от фирма АКВА ДЖЕТ 2011.