ЕЛ МЕДИА - направление СЕЛСКО СТОПАНСТВО ЕЛ МЕДИА - направление ЕНЕРГИЯ
ЕЛ МЕДИА - направление ИНДУСТРИЯ

ИНФРАБИЛД - Строители списание за инфраструктурно строителствогодина XVIII, брой 1, 2024

Инжконсулт стана официален представител на фирма Stehr

Инжконсулт стана официален представител на фирма Stehr

От април тази година Инжконсулт е официален представител за България на немстаката фирма Stehr (Щеер). Германците са реномирани производители за оборудване за студено рециклиране на пътища, стабилизация на земни маси, каналокопачки, специализирани устройства за повдигане на ревизионни шахти, прикачни устройства за уплътняване на канали и др.
Революционно изобретение на Stehr е вибрационната плоча за монтаж на челен товарач. Самата плоча тежи около 2 тона и слабо натоварва хидравличната система на машината (достатъчен е малък челен товарач с мощност 50 кВ), като в тази си конфигурация замества напълно 13 тонен еднобандажен валяк. Ползите за нашите партньори са големи; с до 40% по-нисък разход за гориво и драстично по-ниски разходи за транспорт (2 тона плоча вместо 13т валяк).
Друг оригинален продукт на фирма Stehr е устройството за повдигане на шахти. То може да бъде прикачено на мини товарач, трактор, багер-товарач или челен товарач. Системата включва изрязване на асфалта около старата шахта, повдигането и нивелирането и на новото ниво. По този начин се получава напълно изравнен с пътната настилка краен резултат.