ЕЛ МЕДИА - направление СЕЛСКО СТОПАНСТВО ЕЛ МЕДИА - направление ЕНЕРГИЯ
ЕЛ МЕДИА - направление ИНДУСТРИЯ

ИНФРАБИЛД - Строители списание за инфраструктурно строителствогодина XVIII, брой 2, 2024

Напредва строежът на ПСОВ в Шумен

Напредва строежът на ПСОВ в Шумен

Строително-монтажните работи (СМР) по Пречиствателната станция за отпадни води в Шумен напредват, заяви кметът на Общината Красимир Костов в отговор на устно питане, отправено от общинския съветник проф. Борислав Беджев на февруарската общинска сесия.
В доклада на общинската администрация за текущото състояние на обекта, изпратен до медиите, е изнесена подробна информация за изпълнените СМР, доставените материали, инвентар и механизация, както и изпълнението на работата в отделните подобекти към днешна дата.
След проведените две месечни срещи в Управляващия орган - МОСВ е констатирана очевидна тенденция по ускоряване изпълнението на СМР, пише в отчетния доклад на кмета Костов. В документа се припомня, че изпълнителят Строително-Предприемачески Холдинг е представил актуализирана програма за изпълнение на договора с крайна дата за завършване на строителния период- 31 август.
Договорът за изграждане на биологичното стъпало на Пречиствателната станция за отпадни води беше подписан между Община Шумен и Строително Предприемачески Холдинг на 13 май миналата година, след като беше прекратен договорът с предишния изпълнител - Консорциум Униланд-Сконко.
Реалното изпълнение на СМР е започнало с подписването на Акт образец 11 през м. Септември 2014 г. Поради неблагоприятни метеорологични условия строежът е спрян с подписване на нов Акт 10 от 5 януари и изпълнението на СМР е възстановено 10 февруари.