ЕЛ МЕДИА - направление СЕЛСКО СТОПАНСТВО ЕЛ МЕДИА - направление ЕНЕРГИЯ
ЕЛ МЕДИА - направление ИНДУСТРИЯ

ИНФРАБИЛД - Строители списание за инфраструктурно строителствогодина XVIII, брой 1, 2024

Балбок Инженеринг участва в програма BG 10 Иновации е зелената индустрия

БалБок Инженеринг стартира изпълнението на проект "Еко-иновативна система за управление на отпадъци с неизвестен състав и произход в България" по Програма BG 10 "Иновации в зелената индустрия" в България. Финансовата подкрепа е в размер до 350000 евро.
Проектът се реализира за 10 месеца и в резултат ще бъдат създадени:
Централна химична лаборатория в Стара Загора, оборудвана за качествени и количествени анализи на проби от отпадъци; Мобилна лаборатория, оборудвана за вземане на проби и анализи на място;
Наръчник за идентифициране на отпадъци. Партньор по проекта е норвежката фирма Mepex Consult AS, с над 20-годишен опит в опазването на околната среда и управлението на отпадъци.
Проект "Еко-иновативна система за управление на отпадъци с неизвестен състав и произход в България" се осъществява с финансовата подкрепа на Правителството на Норвегия чрез Норвежкия Финансов Механизъм 2009-2014 в рамките на Програмна област BG 10 "Иновации в зелената индустрия". Програмен оператор е държавната агенция Иновация Норвегия към норвежкото министерство на търговията, промишлеността и рибарството. Мотото на Програмата е "Добре за бизнеса - добре за околната среда".
Д-р Ралица Ангелова, ръководител на Проекта, споделя: "Очакваният резултат от финансовата помощ на Правителството на Норвегия чрез Програма "Иновации в зелената индустрия" в България е разработване и предоставяне на нова услуга по управление на отпадъците с неизвестен състав и произход в страната, с което ще засилим нашата пазарна позиция и конкурентоспособност".