ЕЛ МЕДИА - направление СЕЛСКО СТОПАНСТВО ЕЛ МЕДИА - направление ЕНЕРГИЯ
ЕЛ МЕДИА - направление ИНДУСТРИЯ

ИНФРАБИЛД - Строители списание за инфраструктурно строителствогодина XVIII, брой 2, 2024

Новият Eurocargo на Iveco стана "Международен камион на годината 2016"

Новият Eurocargo на Iveco стана

Новият Eurocargo е "Международен камион на годината за 2016". Жури от 25 журналисти, представители на 25 водещи европейски списания в областта на товарните автомобили, присъди престижната награда на новия Iveco Eurocargo. Новият представител на Iveco в сегмента на товарните автомобили от среден клас надделя над силната конкуренция и спечели наградата със своя "най-голям принос в пътнотранспортната ефективност, оценяван на базата на критерии, включващи технически нововъведения, комфорт, безопасност, управляемост, горивна ефективност, екологично въздействие и обща цена на притежание (TCO)".
Тази четвърта награда идва след "Международен камион на годината за 2013", спечелена от Stralis, "Международен ван на годината за 2015", спечелена от Daily, и "Международен автобус на годината за 2016", спечелена от Magelys. Това е важно признание за усилията, които Iveco полага за развитието на технологиите за устойчиво развитие на планетата и намаляване на общата цена на притежание.
Джаненрико Грифини, председател на конкурса "Камион на годината", обобщи гласуването на журито така: "Iveco ни предлага нов камион от средния клас, който за пореден път вдига летвата в един силно конкурентен сегмент, в който моделът Eurocargo задава стандартите вече 25 години". Пиер Лают, президент на марката Iveco, получи наградата от г-н Грифини на гала вечеря в Лионската търговска камара, при което заяви: "Много сме горди от това признание за нашия нов Eurocargo - камионът, който градът харесва, защото този автомобил щади хората и околната среда. Това е най-новото поколение на един модел, който, със своите половин милион продажби в цял свят, от години заема водещото място в европейския сегмент на товарните автомобили от среден клас. През последните 4 години спечелихме тази награда във всички категории, което е абсолютен рекорд. Ние сме единственият производител на камиони и автобуси, който има в производство 4 "автомобила на годината", което е ярко признание за инвестициите, които групата прави в обновяването на нашата продуктова гама, както и за водещите ни технологични постижения, като например технологията Euro VI HI-SCR". Устойчивото развитие и енергийната ефективност са сред основните цели, към които марката се стреми, провеждайки изследователска дейност за намаляване на разхода на гориво и емисиите на традиционните дизелови двигатели, плод на която е разработването двигателната технология Hi-SCR, осигуряваща предимство на Iveco. Работата в тази посока засили интереса към използване на алтернативни горива и Iveco се превърна в европейски лидер в областта на товарните автомобили, работещи с природен газ.
Новият Eurocargo завършва еволюцията на гамата Iveco с внедряването на важни нововъведения по отношение на двигателя, безопасността, комфорта, намаляването на разходите и устойчивото развитие на природата.
Eurocargo е единственият товарен автомобил от среден клас с двигател Euro VI, който успява да покрие стандартите, използвайки само една система за контрол на емисиите - Hi-SCR с пасивен дизелов филтър за твърди частици (DPF). Това уникално решение не променя горивния процес, защото работи с входящ чист въздух вместо с рециркулация на отработените газове.
Двигателите на Iveco Tector 5 и Tector 7 са оптимизирани за типични дейности в градски условия, а новият турбокомпресор осигурява на автомобила динамично поведение при ускорение и потегляне, което води до 8% икономия на гориво. Използвайки лидерството на Iveco в технологиите с природен газ, новият Eurocargo се предлага и в "супер-еко" версия, която работи с компресиран природен газ (CNG), предлагайки по-слабо въздействие върху околната среда и икономически предимства в сравнение с дизеловите версии. Шестлитровият двигател Tector с мощност 210 hp носи значителни ползи по отношение на ефективността, емисиите и обслужването. Вече съвместим с изискванията за емисии Euro VI стъпка C (в сила от 31.12.2016), той може да навлиза в градските центрове с ограничен достъп - ключово предимство при транспортни задачи с многобройни доставки. Наред с това, моделите Eurocargo с природен газ са изключително тихи, което ги прави идеали за нощна работа в града.