ЕЛ МЕДИА - направление СЕЛСКО СТОПАНСТВО ЕЛ МЕДИА - направление ЕНЕРГИЯ
ЕЛ МЕДИА - направление ИНДУСТРИЯ

ИНФРАБИЛД - Строители списание за инфраструктурно строителствогодина XVIII, брой 1, 2024

Тази година Bobcat празнува 60-ти рожден ден

Тази година Bobcat празнува 60-ти рожден ден

Търговската марка Bobcat е позната в целия свят с изобретяването на мини товарача. Това става преди точно 60 години в Северна Дакота, САЩ, от компанията, предшественик на Bobcat - Melroe Manufacturing Company. Първият челен товарач в света и първият от многото машини, превърнали Bobcat в създателя на глобалната компактна индустрия за оборудване, която познаваме днес, е M-400. Компанията, вносител на марката в България, е Мегатрон и тази година чества 10 години партньорство с Bobcat.
През последните 60 години в Bobcat са извършени много промени, но едно нещо остава непроменено - ангажиментът на компанията да предлага висококачествени иновативни и прецизни машини. Това запазва лидерството й на пазара - един на всеки два продадени мини челни товарача е Bobcat. Продуктите на марката променят начина, по който светът работи и днес влиянието на Bobcat е по-силно от всякога.
През 2018 г. гамата от челни товарачи, включваща както модели с колела, така и с вериги, продължава да доминира на пазара. Опциите за съчетаване с редица прикачни устройства дават възможност да се отговори на нуждите на всеки конкретен клиент. Bobcat също така предлага в портфолиото си пълна гама от мини багери и телескопични товарачи, отговарящи на същите стандарти за надеждност и производителност като челните товарачи.