ЕЛ МЕДИА - направление СЕЛСКО СТОПАНСТВО ЕЛ МЕДИА - направление ЕНЕРГИЯ
ЕЛ МЕДИА - направление ИНДУСТРИЯ

ИНФРАБИЛД - Строители списание за инфраструктурно строителствогодина XVIII, брой 1, 2024

Ново поколение ГИС от Есри за управление на инфраструктура

Ново поколение ГИС от Есри за управление на инфраструктура

Esri, водещата компания в сферата на географските информационни системи, представи новата версия на световно признатата ГИС платформа - ArcGIS. Във версия 10.6 тя предлага много нови специализирани решения, леки и лесни за използване приложения за управление на инфраструктура.
С ArcGIS 10.6 прилагате силата на ГИС, за да намалите разходите и оптимизирате работните процеси при извършването на всички видове полеви дейности. Платформата включва решение от ново поколение за създаване и възлагане на задачи от офиса към теренните екипи и мониторинг в реално време, което може да бъде допълнено от мобилни ГИС приложения за навигация, теренно попълване на документи и др.
Специален фокус в новата версия е инспектирането на терени и активи с дрон в ГИС. Drone2Map for ArcGIS улеснява значително дистанционното обследване на инженерна инфраструктура и рисковете свързани с нея. Приложението дава неограничени възможности за решаване на конкретни задачи, свързани с експлоатацията, поддръжката и планирането на инфраструктура.
Технологичните новости и тенденции в ГИС бяха представени в рамките на най-големия ГИС форум в света, Международната Есри потребителска конференция в Сан Диего, САЩ.