ЕЛ МЕДИА - направление СЕЛСКО СТОПАНСТВО ЕЛ МЕДИА - направление ЕНЕРГИЯ
ЕЛ МЕДИА - направление ИНДУСТРИЯ

ИНФРАБИЛД - Строители списание за инфраструктурно строителствогодина XVIII, брой 1, 2024

ДМ Арматурен представя подобрена версия на хидрант Krammer EURO-RW0 на Хавле

ДМ Арматурен представя подобрена версия на хидрант Krammer EURO-RW0 на Хавле

Австрийският производител Хавле пуска нова, подобрена версия SV на доказания във времето хидрант Krammer EURO-RW0, съобщават от ДМ Арматурен, представител на Хавле за България.
Запазват се съществуващите функции на хидранта, като фокусът е в следните подобрения: Доказаните фланцови връзки заместват използваните резбови съединения в хидранта; Подобрено е качеството на материала на шпиндела - DUPLEX стомана 1.4162; Целият хидрант се завърта на 360 градуса спрямо основата.
Новостите включват: Тръба от неръждаема стомана DUPLEX, стомана 1.4404; Гайката на шпиндела е подсигурена чрез стабилно заключване; Хидрантът има вградено бутало от неръждаема стомана.
Познатите варианти и стандартни цветове все още са налични: (версия надземен, не чупещ се хидрант /чупещ се/ староградски и тунелен хидрант: глава RAL 5003 синьо и тръба RAL 7040 сиво, или и двете в RAL 3000 червен), като по поръчка могат да се изработят и допълнителни цветове или да се отпечата герб/лого.
За функцията изпразване на водата от хидранта, фитинг замества късата част на маркуча и по този начин може да бъде оптимално свързан с дренажната тръба. Монтажният блок за предишната версия EURO-RW0 е лесно приспособим.
Първите доставки на хидранти от новата версия се очакват скоро и в България.