ЕЛ МЕДИА - направление СЕЛСКО СТОПАНСТВО ЕЛ МЕДИА - направление ЕНЕРГИЯ
ЕЛ МЕДИА - направление ИНДУСТРИЯ

ИНФРАБИЛД - Строители списание за инфраструктурно строителствогодина XVIII, брой 1, 2024

В Перник се инвестират 22 млн. лв. от ОП "Региони в растеж"

В Перник се инвестират 22 млн. лв. от ОП

22 млн. лв. от Оперативна програма "Региони в растеж" се влагат в социална, образователна, пътна, административна инфраструктура и подобряване на градската среда в Перник. С тези средства градът ще се превърне в едно привлекателно и желано място за живот. Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова при откриване на "Парк на предизвикателствата" и ремонтирания мост над р. Струма при ул. "Струма". Министърът поздрави кмета Вяра Церовска и екипа й за тяхната иновативност в подбора на проектите и мисленето, с което превръщат Перник в модерен европейски град.
Паркът е изграден на над 20 декара, със съоръжения за отдих и игра на малки и големи деца. С атракционите за развлечение ще е едно прекрасно място за жителите и гостите на Перник, където да прекарват свободното си време, посочи регионалният министър. При ремонта на моста над река Струма при ул. "Струма" са подобрени транспортно-експлоатационните качества и носимоспособността на съоръжението и пътната настилка и е осигурено надеждно отводняване.
По проекта на община Перник за подобряване на градската среда на стойност почти 4 млн. лв. са реновирани над 32 000 кв. м площи, в които е извършено строителство или рехабилитация.