ЕЛ МЕДИА - направление СЕЛСКО СТОПАНСТВО ЕЛ МЕДИА - направление ЕНЕРГИЯ
ЕЛ МЕДИА - направление ИНДУСТРИЯ

ИНФРАБИЛД - Строители списание за инфраструктурно строителствогодина XVIII, брой 1, 2024

Ограничителната система за мотоциклетисти

Ограничителната система за мотоциклетисти

Компанията Юпитер 05 е с основен предмет на дейност - производство, доставка и монтаж на ограничителни системиза пътища, елементи за пасивна пътна безопасност, шумозаглушителни стени, парапети и други.Непрекъснато развива портфолиото си, с цел да отговори на непрекъсната динамика, в сферата на пътната безопасност. Един от тези продукти е и Ограничителната система за мотоциклетисти.
Безопасността на мотоциклетиста на пътя е отговорност, споделена между участниците в движението и приложените обезопасителни технически решения в пътната инфраструктурата. Освен технически изрядни средства и добра асфалтова настилка, безопасността им може да бъде и допълнително осигурена чрез Ограничителна система за мотоциклетисти, монтирана към основната ограничителна система.
Продуктът е тестван съгласно СД CEN/TS 1317-8:2012 / СД CEN/TS 17342:2019 и е работещо решение с широко приложение в много европейски страни, а вече и в България. Прилага се за обезопасяване на пътни участъци в хоризонтални криви, както и на живописните планински пътища. Системата е разработена, тествана и се монтира да предпази мотоциклетиста, при загуба на управление и евентуална колизия, така че да се избегне контакт с остри повърхности и други статични препятствия в банкета.