ЕЛ МЕДИА - направление СЕЛСКО СТОПАНСТВО ЕЛ МЕДИА - направление ЕНЕРГИЯ
ЕЛ МЕДИА - направление ИНДУСТРИЯ

ИНФРАБИЛД - Строители списание за инфраструктурно строителствогодина XIII, брой 8, 2019

Doosan разширява гамата Smart Solutions

Doosan разширява гамата Smart Solutions

17.12.2019
Южнокорейският производител на строителна и кариерна техника не спира с иновациите си в дигитални технологии, партнирайки си с водещи компании в областта на Big Data, Internet of Things и дистанционно управление на машини чрез интернет връзка 5G.
Популярната система за управление на машинопарк DoosanCONNECT вече може да се използва чрез новото мобилно приложение за устройства Apple и с Android. Неговата цел е да улесни прилагането на новите програми за сервиз и поддръжка, както и удължените гаранции на машините.
Освен това Doosan отговаря на повишаващото се търсене на системи за насочване на оператора за бързо и ефективно извършване на изкопи с багер, като предлага готови комплекти (2D и 3D) от Leica, Trimble и Xsite за гамата колесни и верижни машини с работни маси от 14 до 30 т.
Особено актуално е решението TeleOperation - дистанционно копаене с багер. Чрез интернет-връзка с 5G операторът, седящ като в геймърска зала, може да управлява стандартен верижен багер, работещ на разстояние хиляди километри.
От Doosan обещават да разкрият в близко бъдеще повече подробности около новия си проект ConceptX за цялостно дигитално управление на строителен обект или кариера. Той ще включва центрове за управление, облачни технологии, техника с много висока степен на дигитализация на управлението, автономни машини (без оператор) и дронове за заснемане и анализиране на дейностите на обекта.
Амбициозните си проекти Doosan разработва съвместно с водещи компании като Trimble, Leica, Moba (Novatron), а отскоро и с Palantir, един от най-бързо развиващите се американски стартъпи в областта на Big Data.