ЕЛ МЕДИА - направление СЕЛСКО СТОПАНСТВО ЕЛ МЕДИА - направление ЕНЕРГИЯ
ЕЛ МЕДИА - направление ИНДУСТРИЯ

ИНФРАБИЛД - Строители списание за инфраструктурно строителствогодина XVIII, брой 1, 2024

За тази година EVN България планира 41,7 млн. лв. инвестиции в област Бургас

В края на януари мениджмънтът на EVN България се срещна с Областния управител на област Бургас г-н Константин Гребенаров и представители на ръководството на община Бургас. Целта на станалите вече традиционни срещи е да се поддържа редовният диалог между ръководството на дружеството и местната държавна и общинска власт в Югоизточна България.
На срещите беше представена информация за инвестиционните планове на EVN България в областта за 2012 г. и за развитието на големите проекти в компанията. Инвестиционната и ремонтна програма на EVN България за oбласт Бургас през 2012 г. е продължение на активната инвестиционна дейност на дружеството в региона. За тази година в област Бургас дружеството планира да вложи 41,7 млн. лева за подобряване качеството на електрозахранването. Основната част от средствата са директни инвестиции в електроразпределителната мрежа и съоръжения във всички общини в областта, както и за продължаващо развитие на мрежата в курортните комплекси. Някои от по-важните проекти за 2012 г. в област Бургас са: изграждане на над 91 900m нови кабелни линии и електропроводи средно напрежение; изграждане на 148 300m нови кабелни линии и електропроводи ниско напрежение; 109 нови трафопоста; 1 нова възлова станция; продължаване реконструкцията на съществуваща мрежа; продължава изнасянето на отчета на консумираната електроенергия на границата на собственост.
С инвестиционна и ремонтна програма за 2012 г. EVN България Електроразпределение акцентира върху изграждане на нови мрежи и съоръжения, както и върху сигурността на електрозахранването.