ЕЛ МЕДИА - направление СЕЛСКО СТОПАНСТВО ЕЛ МЕДИА - направление ЕНЕРГИЯ
ЕЛ МЕДИА - направление ИНДУСТРИЯ

ИНФРАБИЛД - Строители списание за инфраструктурно строителствогодина XVIII, брой 1, 2024

Какви са наличните технологии за екологично управление на отпадъците?

Какви са наличните технологии за екологично управление на отпадъците?

Save the Planet се утвърди като място за популяризиране на нови решения в областта на отговорното управление на отпадъците. Събитието ще се организира от Виа Експо от 11-ти до 13-ти март 2015 г. в София.
Братя Пашев е традиционен изложител и за първи път ще представи Vecoplan HydroDyn (патентована инсталация за пране на различни видове пластмасови отпадъци), шредер V-ECO 900 и Vecoplan комплексен проект за производство на модифицирано гориво RDF. Ралица Ангелова от Балбок Инженеринг определя акцентите в участието на фирмата: "Първият е свързан със събирането и третирането на флуорирани парникови газове и озоноразрушаващи вещества, а другият - ще е върху дейностите за управление на опасни отпадъци от производствените предприятия".
Безотпадни технологии за енергийно оползотворяване на отпадъците ще видим от Екорек България. Компанията произвежда алтернативни горива от сортирани битови отпадъци и промишлени отпадъци.
ПрофисБГ работи в областта на промишлените, производствени и опасни отпадъци. Те предлагат продукти за работата и съхранението на запалими и избухливи материали.
Helector е част от Ellactor Group, която предлага вертикални решения в мениджмънта на отпадъците. Докато основните услуги са насочени към строителството, предоставяне на ноу-хау и инвестиции, то приложенията им са в сферата на депонирането, рециклирането, третирането на отпадъци и производството на енергия от тях.
Пет компании от Австрия се присъединиха към Австрийския павилион. Starlinger & Co Ges.m.b. ще направи своя дебют на Save the Planet и ще представи технологии за рециклиране на пластмасови отпадъци.
Европейската мрежа на професионалисти по опазване на околната среда (ENEP) ще посвети специална сесия на кръговата икономика. Субсидии и стимули в ЕС, рециклиране на пластмаса, електрическо и електронно оборудване, сметищен газ - възможност за устойчиво депониране - ще са основните теми.
Какви са тенденциите в разрушаването на сгради и рециклиране на строителни отпадъците (C & DW) - ще научим презентациите на експерти от Европейска асоциация за технологии и съоръжения за разрушаване в строителството (EDA).