ЕЛ МЕДИА - направление СЕЛСКО СТОПАНСТВО ЕЛ МЕДИА - направление ЕНЕРГИЯ
ЕЛ МЕДИА - направление ИНДУСТРИЯ

ИНФРАБИЛД - Строители списание за инфраструктурно строителствогодина XVIII, брой 1, 2024

Услуга с мобилна вакуумна машина предлага Райкомерс Конструкшън

Услуга с мобилна вакуумна машина предлага Райкомерс Конструкшън

Райкомерс Конструкшън ЕАД, предлага и извършва услуги с мобилна вакуумна система на Ditch Witch. "Мобилните вакуумни системи на Ditch Witch са известни също под наименованието "вакуумни багери".Oсновното предназначение на този тип машини e да засмукват земна маса, най-често при ремонт на подземни комуникации, вместо тя да бъде изкопана по традиционния метод. Ако тази маса е много твърда се подава допълнително вода за превръщането й в каша (кал).
Основното приложение на тази техника е на обектите, където не може да се копае с багер.
В същото време вакуумната техника на Ditch Witch има доста широко приложение за почистване, в т.ч. например при почистването на дъждоотоци.
Освен това при извършване на хоризонтално сондиране вакуумната инсталация Ditch Witch е много удачен вариант за почистване на стартовата шахта, тъй като в нея се събира голямо количество бентонит и шлам, които трябва да бъдат отстранявани, когато се работи в градски условия.
Технически характеристики: контейнер за изкопан материал материал 3 м3; резервоар за вода 1,5 м3; дебит на въздух 37.2 m3/min и вакуум макс. 406 mm Hg." - информираха от Райкомерс Конструкшън ЕАД.