ЕЛ МЕДИА - направление СЕЛСКО СТОПАНСТВО ЕЛ МЕДИА - направление ЕНЕРГИЯ
ЕЛ МЕДИА - направление ИНДУСТРИЯ

ИНФРАБИЛД - Строители списание за инфраструктурно строителствогодина XVIII, брой 2, 2024

Спирално навити тръби от ПЕВП на фирма Ню Пласт M

Спирално навити тръби от ПЕВП на фирма Ню Пласт M

Фирма Ню Пласт M е специализирана в производството на спирално навити тръби от ПЕВП в големите диаметри - от ID 800mm до ID 1800mm, шахти и фасонни части, предназначени за изграждането на канализационни колектори и канализационни системи.
Спиралните тръби ПЕВП отговарят на стандарт EN 13476 и БТО - 012, имат изключителна коравина (EN 9969), здравина, лесни са за транспорт и монтаж и изключително корозионно и абразивно устойчиви в сравнение със стъклопластовите и бетонните тръби.
Полиетиленовите шахти отговарят на европейски стандарт EN 13598-2 и протокол от изпитание No 476/23.06.2010 на НИСИ - Изпитвателна лаборатория. Полиетиленовите шахти се отличават с бърз и лесен монтаж, водоплътност, отлична химическа устойчивост, висока якост на използвания материал (ПЕВП), устойчивост на износване, лесно и бързо почистване, устойчивост при подпочвени води.
С тръби на фирмата са изградени колектори в градовете Велико Търново - транспортен възел Качице, София, Бургас, Пловдив, Варна, Банско, Видин, Монтана и други. Оборудвани са и ПСОВ в градовете Русе, Бургас - Меден Рудник, Хасково, Смолян, Варна, Сливен, Златоград, Монтана, Мадан, Етрополе и други. Също и сметищата в Смолян, Гоце Делчев, Костинброд, Момчилград, Кърджали и др. В момента фирмата произвежда и доставя всички видове ревизионни шахти на ЛОТ - 4 за магистралa "Тракия".